Egyedi hangutasításokat kapott az Xperia XZ3

Egyedi hangutasításokat kapott az Xperia XZ3

A Sony nem használ saját digitális asszisztens szolgáltatást, hanem a Google Assistantra támaszkodik, viszont az új csúcsmobilnak vannak olyan funkciói, amiket alapesetben a keresőóriás segédje képtelen lenne kezelni. Éppen ezért a fejlesztők az Xperia XZ3-nál néhány egyedi parancsot is betanítottak a Google Assistant számára, hogy még jobb felhasználói élményt lehessen vele elérni.

A Google Assistant nem most először van ilyen helyzetben, a Sony előtt ugyanis már az LG révén is kapott egyedi hangutasításokat a rendszer. Az LG G7 ThinQ esetében vannak olyan extra funkciók, amiket csak utólag betanított hangutasításokkal lehet elérni – ilyen például az extra széles látószögű kamerára váltás. A Google az Assistant Mobile OEM program keretében biztosít lehetőséget a partereinek arra, hogy egyedi hangutasításokat hozzanak létre a mobiljaik különlegesebb képességeinek kihasználásához. Ennek a lehetőségnek köszönhetően az átlagosnál mélyebb integráció mellett lehet felhasználni a Google Assistantot.

A Sony Xperia XZ3 esetében több módon is el lehet érni a digitális asszisztenst. A felhasználók például a szokásos „Hey, Google” megszólítás helyett megnyomhatják kétszer egymás után a bekapcsoló gombot, és ilyenkor azonnal lehet mondani a konkrét kérést. A szoftver sajnos magyarul továbbra sem használható.

Galéria megnyitása
Sony Xperia XZ3 Side Sense

Az új Xperia zászlóshajónál a készülék pereméről egy gesztussal is sok funkciót el lehet érni, ez a Side Sense funkciónak köszönhető. És rögtön ehhez kapcsolódóan van egy olyan hangutasítás, hogy „Hey Google, open Side Sense settings.” és így rögtön elérhető a Side sense beállítása. A „Hey Google, what is Side Sense?” vagy „Hey Google, tell me about Side Sense.” parancsokra pedig a szoftver be fogja mutatni a működését, hogy a felhasználók teljesen megismerhessék. Ugyanilyen bemutatót lehet kérni a „Hey Google, what is Smart Launch?” utasítással, ilyenkor a gép demonstrálja az intelligens indulást, ami például képes arra, hogy egyetlen mozdulatból felismerje, hogy el kell indítania a kamerát. A videózáshoz kapcsolódóan is van két egyedi parancs, az egyik a „Hey Google, take a 4K HDR movie.” a másik pedig a „Hey Google, take a Super-slow-motion video.”, ezekkel értelemszerűen a 4K HDR felvételt, illetve a 960 FPS-es Full HD minőségű szuperlassítást lehet elérni. Végül a 3D Creator szolgáltatásnak is jutott egyedi hangutasítás, ami pusztán a megnyitásra szolgál: „Hey Google, open 3D Creator.”

Galéria megnyitása

A jövőben valószínűleg egyre több gyártó lesz, aki egyedi hangutasításokkal próbálja majd felruházni a Google Assistantot használó okostelefonját. Az ilyen apróságokkal ugyanis még tovább lehet fokozni a felhasználói élményt, és a legjobb funkciók ezek által még kényelmesebben (különlegesebben) érhetőek el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap