Egy alkalmazás, amit mindenkinek érdemes lesz telepíteni

Az ÉletMentő néven érkező program gondoskodik a segélykérésről, és szükség esetén a megfelelő adatok továbbításáról.

Egy alkalmazás, amit mindenkinek érdemes lesz telepíteni

Új alkalmazást mutatott be az Országos Mentőszolgálat, ami a tervek szerint sok esetben lényegesen megkönnyítheti a mentősök dolgát. A program már több környező országban is bizonyított, így valószínűleg hazánkban is eredményesen lehet majd alkalmazni, de fontos lesz, hogy minél többen telepítsék.

Az ÉletMentő néven érkező applikáció a Medical Information Technologies fejlesztése, mely egy cseh székhelyű vállalat, és Csehország mellett már Ausztriában és Szlovákiában is alkalmazzák a rendszert, amit mostanra több mint 1 millióan vettek használatba. Magyarországra az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány révén juthat el a program, és a szakemberek nagy reményeket fűznek hozzá, mivel tényleg sok esetben válhat az emberek és a szakdolgozók hasznára.

Galéria megnyitása

Az ÉletMentőt kihasználva nagyon egyszerűen lehet majd segítséget hívni probléma esetén. Az applikációból egyetlen gomb megnyomását követően azonnal eljut az illetékesekhez a segítségkérés, sőt mi több, még számos információt is képes továbbítani az alkalmazás, amennyiben az eszköz tulajdonosa mindent megfelelően kitöltött. Mivel a program annak az adatait küldi el, akinek az okostelefonjáról a segélykérés befut a rendszerbe, így fontos, hogy az érintettnek a mobiljáról kell elküldeni a vészjelzést. Az ÉletMentő lehetőséget biztosít majd arra, hogy az emberek beállítsák a nemüket, életkorukat, ismert betegségeiket, szedett gyógyszereiket, és persze a különböző ismert allergiáikat, melyek lehetnek adott esetben gyógyszerekkel kapcsolatosak is.

Galéria megnyitása

Az újdonságnak fontos funkciója az is, hogy elküldi a mentősök számára a készülék által meghatározott földrajzi helyzetet, tehát pontos koordinátához tudnak kimenni az orvosok, nem a betegnek kell elmondania, hogy hol tartózkodik. Ez különösen jól jöhet a közúti baleseteknél, ahol sokszor nehéz meghatározni a helyet, a túrázóknak pedig még inkább a hasznára válhat. Az ÉletMentő grafikus felhasználói felülete elvileg úgy lesz kialakítva, hogy egyszerűen lehessen használni, és azok is eligazodjanak rajta, akik látószervi megbetegedés vagy más okból kifolyólag gyengébben látnak. Érdekes extrája a programnak, hogy még POI-adatbázist is kapott, melyet kihasználva az érintettek pillanatok alatt tájékozódni tudnak arról, hogy a környezetükben milyen hasznos helyek találhatóak, például gyógyszertár, kórház, de látható az ügyelet is az elérhetőségekkel együtt. És még egy digitális segélykérő kisokos is a része ennek, amiben hasznos tanácsok vannak arra vonatkozóan, hogy egy-egy helyzetben mit lehet tenni addig, amíg kiérkezik a segítség.

Az ÉletMentő hazánkban még fejlesztés alatt áll, de rövidesen elérhető lesz mindkettő nagy mobilos platformra, az Androidra és az iOS-re is. Ha hozzáférhetővé válik, természetesen ingyenesen lehet majd letölteni, telepíteni és használni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap