E-mail védelmi funkciót kapott a Gmail

E-mail védelmi funkciót kapott a Gmail

A Google sok energiát fektet a Gmail fejlesztésébe, az alkalmazás folyamatosan változik és sűrűn kínál új lehetőségeket is. Ezúttal arra biztosít majd módot az embereknek, hogy jobban tudják védeni a bizalmas információkat, erre szolgál az egyelőre fejlesztés alatt álló „Confidential Mode”.

Galéria megnyitása

Az új módnak akkor fogják az emberek nagy hasznát venni, ha úgy szeretnének a partnerükkel bármit közölni, hogy az véletlenül se juthasson el másokhoz, legalábbis a Gmail rendszerén keresztül. A Confidential Mode védelmet tud nyújtani az elektronikus levelek számára. Ennek a segítségével az elküldött tartalmaknál lejárati idő adható meg, melyet közvetően az e-mail automatikusan megsemmisíti magát. De a küldőnek arra is lehetősége van itt, hogy idő előtt törölje az üzenetét az adott intervallumon belül.

Galéria megnyitása

A Confidential Mode gondoskodik arról is, hogy a fogadó félnek ne legyen lehetősége továbbítani egy adott levelet a Gmail rendszerén keresztül. Sőt mi több, ezzel az új móddal megtiltható a másolási funkció használata, valamint ezzel együtt a nyomtatás és a letöltés is. Szóval viszonylag hatékonyan próbálja majd ez az újítás megőrizni az e-mailben elküldött információkat, hogy azt kizárólag ahhoz juthasson el, akinek szánva lett. Azt is meg lehet továbbá oldani, hogy csak egy kód megadásával lehessen megnyitni az üzenetet. Ezt a kódot egy SMS-ben kaphatja majd meg az érintett. A kódot a Google fogja generálni és elküldeni az érintett telefonszámára, a keresőóriás nem osztja meg ezt a privát információt harmadik féllel.

A Gmail friss e-mailvédelmi funkcióját a G Suite felhasználók vehetik először igénybe, szóval a vállalati felhasználókat fogja érinteni a funkció. Később viszont elképzelhető, hogy minden felhasználónak lehetősége nyílik a Confidential Mode igénybe vételére, ha szükségét látják.

Zárásul azt azért megjegyzi a Google, hogy 100%-os védelemről nem lehet beszélni, mert például a képernyőmentések készítésétől nem óvja meg az elektronikus leveleket az egyelőre béta állapotban levő Confidential Mode. Emellett pedig azt sem képes biztosítani a vállalat, hogy az illetéktelen behatolók, rosszindulatú programok nem szereznek ezeknek a tartalmához hozzáférést az okostelefonon, személyi számítógépen keresztül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap