Dizájnt vált a Facebook, és újításokkal is készül

Több változás is jön a közösségi oldalon, és a legfeltűnőbb a külső átalakulása lesz.

Dizájnt vált a Facebook, és újításokkal is készül

A Facebook az F8 keretében bejelentett néhány várható módosítást a közösségi oldallal kapcsolatosan. A tervek szerint átalakul majd a Facebook felülete, de lesznek változások a csoportok működésében is, erre a korábbinál még nagyobb hangsúlyt fog fektetni a vállalat, és az Események terén is jön újítás egyebek mellett.

Galéria megnyitása
Jobbra az új, balra pedig a régi felület

A legnagyobb változás a Facebook esetében az lesz, hogy eltűnik belőle a jól megszokott kék felső sáv, és így még nagyobb lesz a fehér felület, az eddiginél is letisztultabbá válik a dizájn. A vállalat valamelyest át fogja rajzolni a különböző piktogramokat is, így az egész megjelenése kellemesebb látványt fog nyújtani. Egy kicsit javul majd a helykihasználás is, ennek köszönhetően több tartalom fog megjelenni a kijelzőn, mint eddig, de közben nem lesz klasszikus értelemben véve zsúfoltabb a Facebook. Nem tért ki rá a vállalat, de az új felületnél már egyszerűbben lehet majd a sötét módot bevezetni, ami szinte biztos, hogy elérhető lesz a mobilos és a webes felületen is a későbbiekben. A dizájnváltás kapcsán még azt is el kell mondani, hogy a böngészőben látott Facebook megjelenése közeledni fog az applikáció kialakításához, ezáltal kézre állóbb lesz azoknak a számára, akik mindkettőt aktívan használják.

Galéria megnyitása

A küllem átalakulásánál valamelyest érdekesebb lehet hosszabb távon a felhasználóknak, hogy a Csoportok területén olyan változtatásokra készül a Facebook, melyekkel azt próbálja majd elérni, hogy az emberek minél több csoportba lépjenek be. A közösségi oldal olyan újításokat tervez, melyek nagy hatással lesznek ennek a szekciónak az alakulására, segíteni fogja a rendszer, hogy a felhasználók rátaláljanak a számukra ideális csoportokra, és ezáltal az eddiginél virágzóbb, összetartóbb csoportok jöjjenek létre. A hírfolyamról közvetlenül lehet majd megosztani a különböző tartalmakat a csoportokba. Érdekesség, hogy az egészségügyi vonatkozású közösségekben lehetőség lesz az anonim posztolásra is, hiszen sokan szégyellik a betegségüket, de a Facebook szerint fontos, hogy mindenki megfelelő segítségnyújtásban részesülhessen az oldalon. A játékos csoportok pedig új csevegő funkcióval lesznek megtoldva. És a módosításokba az is beletartozik majd, hogy a korábbinál kiemeltebb helyre fog kerülni a Csoportok menüpont a Facebookon.

Galéria megnyitása

A Meet New Friends funkció is bevezetésre fog kerülni, ez pedig arra szolgál majd, hogy a Facebookon találjon olyan új barátokat az ember, akikkel közösek az érdeklődési körei vagy például ugyanolyan csoportokat látogat rendszeresen. Itt az elsődleges cél, hogy korábban teljesen idegen embereket hozzon össze a közösségi oldal. Az Események kezelésén is változtatni fog a Facebook. Egyrészt ezt is könnyebben hozzáférhetővé teszi a vállalat, másrészt pedig lesz az Eseményeken belül egy térképes nézet, ahol egyszerűbben át lehet majd tekinteni a környékbeli történéseknek a listáját, és a naptárnézet is tovább fog fejlődni. És arról is szó esett az F8-on, hogy a Facebook Dating a korábbinál szélesebb körben lesz elérhető – de Magyarországon még továbbra is várni kell majd erre. Továbbá jön a Secret Crush funkció, ami pedig a Tindernek próbálhat közvetlen riválist állítani.

A Facebook arról nem beszélt, hogy pontosan mikor fog mindenkihez eljutni az új felület, de néhányaknál már korábban felbukkanhatott teszt jelleggel, és a következő hónapokban széles körben is gyökeret ereszthet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap