Dimensity 1000+ néven új csúcslapkával állt elő a MediaTek

Ez az egység már a 144 Hz-et is támogatja, és felsőkategóriás tempóra lesz képes.

Dimensity 1000+ néven új csúcslapkával állt elő a MediaTek

A MediaTek az utóbbi időben nagyon belehúzott, remek fejlesztései vannak, és egyre szélesebb az 5G támogatást is biztosító rendszerchipjeinek a palettája. A Dimensity szérián belül vannak azok az egységek, amelyek már az új generációs hálózati szupportról is gondoskodnak, ebből következik, hogy a mostani hírünk alanya is ilyen.

Már tavaly bejelentette a MediaTek a Dimensity 1000 rendszerchipet, aminek készült egy szerényebb változata is mostanra, ezúttal pedig arról számolhatunk be, hogy a vállalat előállt egy kicsit frissített variánssal, ami alkalmazkodik a legfrissebb igényekhez is. De egyébként minimális eltéréseket mutat a normál Dimensity 1000 lapkához képest.

Az újdonság az ARM legfrissebb fejlesztéseinek felhasználásával jött létre, szóval abszolút modern alapokon van. A processzor nyolcmagos, és ez kettő klaszterből áll össze. Van egy teljesítményfelelős fürt, ezt Cortex-A77 egységek kvartettje alkotja 2,6 GHz-es frekvencián, és adott egy hatékonyságra koncentráló „csomag”, amiben szintén négy mag van, de már Cortex-A55-ről van szó, melyek legfeljebb 2 GHz-ig skálázódhatnak. A terhelés ebben a lapkában dinamikusan oszlik el a lehető legjobb fogyasztás elérése érdekében.

A MediaTek egy Mali-G77 integrált GPU-t használ MP9-es kiszerelésben. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ebben az esetben milyen órajelről beszélhetünk, de az egészen biztos, hogy minden körülmények között megfelelő teljesítményt tud majd nyújtani. A legjobb grafikát felvonultató játékok is szépen futnak majd a Dimensity 1000+ mellett. És adott a HyperEngine 2.0, ami a lehető legjobb játékélmény elérésére lesz képes optimalizálni az általa meghajtott mobilokat menet közben.

Galéria megnyitása

A Dimensity 1000+ esetében van AI Picture Quality támogatás, ami az APU 3.0 rendszert képes kihasználni a kép javítására, és ezáltal menet közben tudja feljavítani a felvételeket akár képkockáról képkockára. Dinamikusan tudja a lapka növelni a kontrasztot, állítani az élességet és a színvilágot is, és ezt akár 4K mellett és streamelés közben is megoldja, ha kell. Az APU 3.0 már 4,5 TOPS teljesítményre képes, és speciális felépítéssel rendelkezik, hiszen kettő nagy, három közepes és egy apró gépi tanulást gyorsító magból felépülő NPU-t alkalmaz.

Az újdonság a MiraVision Picture Quality Engine kihasználásával valós időben képes a finoman szemcsézett képet kisimítani, növelni a dinamikatartományt, így akár a HDR10+ támogatásnál is jobb minőségről gondoskodik. És ugyanet a MiraVision komponens megoldja azt is, hogy az SDR tartalomból lejátszás közben csináljon HDR-t akár 4K Ultra HD minőség mellett is.

Lehetősége van már ennél a lapkánál a gyártóknak akár 144 Hz-es megjelenítőket is használni. Natív támogatás ilyen képfrissítési rátára egyáltalán nem megszokott, a MediaTek erre kifejezetten nagy hangsúlyt fektet. A tajvaniak már évekkel ezelőtt is szorgalmazták a 60 Hz átlépését, és most, hogy ezt már egyre többen lépik meg, a MediaTek készen állt a 120 Hz-et is überelni. Kiemelte a vállalat, hogy a hagyományos 60 Hz-hez képest ez már majdnem 2,5-szer gyorsabb megjelenítést jelent, ami nagyon sima érzést kelthet menet közben.

Ez a termék már nemcsak, hogy támogatja az 5G-t (4,7 Gbps-os letöltési tempóra képes), hanem lehetőséget nyújt elsőként arra is, hogy az 5G-s hálózatra csatlakozni kívánó SIM-ek párban kezelje. Tehát van Dual 5G lehetőség is a felhasználók számára, ami a jövőben egészen biztos, hogy jól jön majd egyes felhasználók számára. Plusz a MediaTek bevezette az 5G UltraSave energiahatékonyságra kihegyezett eljárást, ami segít majd a modem energiaprofiljának a folyamatos konfigurálásában az éppen kihasznált frekvenciatartományokhoz való jobb igazodással.

A Wi-Fi és a Bluetooth esetében is rágyúrt arra a MediaTek, hogy az átlagosnál jóval alacsonyabb késleltetést érjen el, aminek a játékosok örülhetnek majd igazán. Egyidejűleg közvetlen kapcsolattal lehet majd használni WLAN hálózati összeköttetést és több Bluetooth eszközt, így például kontrollert és fejhallgatót vezeték nélkül, de mégis közvetlen kapcsolat érzését elérve. A Dimensity 1000+ továbbra is 7 nanométeren fog készülni a TSMC-nél.

A MediaTek Dimensity 1000+ hamarosan elérhető lesz a partnerek számára. És már azt is lehet tudni a vállalatnak köszönhetően, hogy az iQOO használja majd ezt fel Kínában egy új felsőkategóriás mobiljában. Azt viszont még egyelőre nem lehet tudni, hogy az iQOO milyen környezetben fogja bevetni az újdonságot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap