Digitális slusszkulccsal és egyéb módosításokkal jelent meg az iOS 13.6

Az Apple még az előző rendszerbe is csempész újításokat, aminek örülhetnek az iPhone tulajdonosok.

Digitális slusszkulccsal és egyéb módosításokkal jelent meg az iOS 13.6

Annak ellenére, hogy az Apple már gőzerővel fejleszti az iOS 14 operációs rendszert, még mindig kap jelentősebb frissítéseket az iOS 13.6 is. Ezúttal ráadásul az Apple által forradalmiként kezelt funkció jelent meg ebben a verzióban.

Az okostelefonok számára elérhetővé válik a digitális autó kulcs használati lehetőség. Ehhez persze támogatott eszközök is kellenek majd, de az első lépés a szoftveres háttér biztosításával kezdődik minden új szolgáltatásnál, itt is. Az iOS 13.6 telepítésével elérhetővé váló digitális slusszkulcshoz legalább az iPhone XR-re, valamelyik iPhone XS-re, vagy ezeknél újabb modellre van szükség. Az autók oldaláról pedig elsőként a BMW-nél lehet majd ezt kipróbálni, és idővel valószínűleg más gyártók is beállnak majd mögé.

A digitális kulcs révén iPhone-nal lehet majd nyitni vagy zárni a gépjárműveket. És azt megelőzendő, hogy egy ellopott telefonnal az ember autóját is el lehessen tulajdonítani, a mobilokról távolról, iCloudon keresztül is el lehet távolítani a digitális kulcsokat. Az emberek ismerőseiknek, rokonaiknak, barátaiknak az iMessage használatával átküldhetik a slusszkulcsot, ha valamilyen oknál fogva meg akarják osztani az autójukat mással.

Érdekessége ennek a szoftveres fejlesztésnek, hogy nemcsak a vezetés jogát lehet ezzel egyszerűen átruházni, hanem gyakorlatilag azt is beállíthatja az ember, hogyan használhatja az autót az, akinek át lett adva. A vezetőspecifikus profilnál konfigurálható a gyorsulás, a maximális sebesség, de akár még a hi-fi hangerejének a felső határa is. Felmerült korábban a kérdés, hogy mi lesz, ha lemerül a mobil, amin a digitális kulcs van, de már ezt is tudjuk. A takarékos móddal kinyitható és indítható marad a jármű akár öt órával a telep lemerülését követően is – az NFC-nek marad ilyenkor is elegendő energia a működéshez.

Galéria megnyitása

A frissítést követően az Egészség alkalmazásban is lehet újítással számolni. Teljesen új kategóriaként megjelent a tünetek naplózása, és ez magában foglalja majd a menstruációs tüneteknek a követését, valamint az EKG-val kapcsolatos észrevételeket is. Ráadásul az eddiginél több tünet vehető már fel előre meghatározottan, akad például láz, hidegrázás, torokfájás vagy köhögés is. Szükség esetén a tünetnaplót meg lehet osztani másokkal, így ez akár a háziorvosnak is pillanatok alatt megmutatható.

Az Apple a Hírek szolgáltatással kapcsolatos fejlesztéseket is csempészett az iOS 13.6-ba, ezeket viszont kizárólag azok élvezhetik ki, akik az Egyesült Államokban élnek. Ez azért van, mert jellemzően az Apple News+ szolgáltatáshoz kötődnek a változások.

Ezeken felül az iOS 13.6-ban már van új beállítás a frissítések automatikus letöltésének a kezelésére. Javítva lett az iCloud Drive szinkronizációs hibája, és az eSIM-nél azt az anomáliát, hogy az adatroaming állapotát hibásan jelzi esetenként. Voltak gondok a Wi-Fi-hívások kezelésénél is, de ezt is orvosolta az Apple, mint ahogy a szoftveres gombsor felugrását is, mikor egy hardveres billentyűzetet csatlakoztattak a géphez. Továbbá még néhány apró gond is elhárításra került itt.

Az iOS 13.6 minden olyan eszközre elérhető, amin az iOS 13 futhat, és persze kijött ennek az iPadOS 13.6-os kiadása is hasonló javításokkal tűzdelten, de a digitális slusszkulcs nélkül.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap