Digitális asszisztenssel is szolgálnak az LG új hangprojektorai

Az LG három friss hangprojektort leplezett le kiváló hangzással és más érdekességekkel.

Digitális asszisztenssel is szolgálnak az LG új hangprojektorai

Az LG idén is képviselteti magát a CES-en, és új hangprojektorokkal már egészen biztos, hogy megismerkedhetnek majd a vállalatnál a látogatók. Az SL10YG, az SL9YG és az SL8YG nevekre hallgató újdonságok esetében már most tudni lehet, hogy díjazásban részesülnek a rendezvény keretében, például a CES innovációs elismerését biztosan be fogják zsebelni, amit annak köszönhetnek, hogy nemcsak a hangzásukat tekintve fognak kiemelkedően szerepelni.

Az LG SL10YG, SL9YG és SL8YG hangprojektorok legérdekesebb képessége, hogy rendelkeznek beépített Google Assistant támogatással, annak ellenére, hogy egyébként ezek kimaradtak a ThinQ termékcsaládból.

A digitális asszisztens szolgáltatás közbenjárásának köszönhetően a felhasználóknak bármikor lehetősége lesz kérdéseket feltenni és utasításokat kiadni az eszközök számára, és ezek készségesen igyekeznek is majd mindenben segíteni. Többféle lehetőséggel is számolni lehet itt a Google Assistant kihasználása során, például a „Hey Google, emeld a hangerőt.” paranccsal a távirányító nélkül is fentebb lehet venni a zenelejátszás hangerejét, míg a „Hey Google, melyik előadó játszik?” kérdéssel pedig ki lehet deríteni, hogy az éppen hallgatott dallamok melyik együttestől vagy énekestől származnak. És ha ez nem volna elég, még lehet csatlakoztatni más Google Assistantot támogató készülékekhez is a trió tagjait, így vezérelhetőek ezeken keresztül az okosotthon részét képező szerkezetek, például lehet állítani a klímát, elindítható a sütő vagy felkapcsolható a lámpa egy-egy kívánt szobában.

Galéria megnyitása
LG SL9YG

A dél-koreai osztag már egy ideje szoros együttműködésben dolgozik a Meridian Audióval, és az SL10YG, az SL9YG, valamint az SL8YG hangkeltők létrehozásában is közreműködött a prémium megoldásai révén ismert cég. Az LG kiemelte, hogy eszközök egyaránt rendkívül jó hangzással fognak szolgálni, és mindent kiemelkedő minőségben szólaltatnak majd meg a zenéktől kezdve az egyszerű televíziós műsorokon át a filmekig. A hangszórókat le lehet majd tenni fektetve vagy előre nézve is, olyan beállításokat fognak alkalmazni ezek, hogy helyzettől függetlenül megfelelő térhangzásról legyenek képes gondoskodni. Jó hasznát veszi majd a triónál az LG a Meridian által fejlesztett Bass & Space technológiának, ami egyfelől arról gondoskodik, hogy megfelelő térérzetet nyújtson, jól elkülöníthetőek legyenek a különböző forrásokból származó hanghatások, másfelől pedig kiemelkedően jó mélyhangokat és részletgazdagságot biztosít. Az Image Elevation eljárás pedig gondoskodik arról, hogy még immerzívebb érzést érjen el a hangok élethű manipulálásával. Megemlíti továbbá az LG a Meridian Upmix technológiáját is, ez kettő csatornából képes létrehozni elfogadható minőségű térhangzást, így szerényebb forrásból dolgozva is jó élményt képes produkálni.

Galéria megnyitása
LG SL10YG

Természetesen az LG az SL10YG, SL9YG és SL8YG hangprojektorok esetében a Dolby Atmos, valamint a DTS:X támogatásról sem kell lemondani. Ezekkel a vállalat elmondása szerint már valóban lélegzetelállító térhangzást kaphatnak majd az emberek az eszközök révén. Az LG említést tesz egy olyan algoritmusról is itt, ami arra hivatott, hogy feljavítsa a gyengébb minőségű anyagokat, és ez állítólag olyan jól végzi majd a dolgát, hogy stúdió minőséget lesz képes előállítani – reméljük, hogy valóban hallható javulással jár majd ez például a gyengébb minőségű .MP3 fájlok lejátszásakor. Azok pedig, akik esetleg mégsem elégedettek a térhangzással, amit önállóan állítanak elő a hangprojektorok, megvásárolhatják majd a vállalat vezeték nélküli üzemre képes hátsó hangszóró csomagját (LG SPK8), amivel már egészen biztos, hogy remek térérzet lesz elérhető.

Az LG úgy alkotta meg az összes új hangprojektorát, hogy azok passzoljanak a cég által forgalmazott OLED televíziókhoz. Az SL9YG mindössze 57 milliméter mély házat kapott, és került bele egy giroszkóp szenzort is csak azért, hogy tisztában legyen azzal, hogy éppen asztalra fektetve vagy falra függesztve van használatban; erre pedig azért van szükség, mert ahogy azt fentebb már elmondtuk, minden helyzetben tökéletesen használható marad, csak automatikusan a megfelelő beállítások használatára kell beállnia.

Galéria megnyitása
LG SL9YG

Arra nem derült fény, hogy ezek a készülékek mennyibe fognak kerülni, és egyelőre az sem ismert, hogy mikor landolnak majd a boltok polcain. Ráadásul még az is kérdéses, hogy a teljesítményadatok miként fognak alakulni az egyes modellek esetében. Azt viszont már borítékolni lehet, hogy az LG Európában is forgalmazni fogja a hangprojektorokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap