Csúszik az Android 11 bétája, de jött egy új fejlesztői előzetes

A koronavírus-járvány hátráltatja a fejlesztést, így a Google bármennyire is szeretné nem tudja tartani a korábbi menetrendet.

Csúszik az Android 11 bétája, de jött egy új fejlesztői előzetes

A Google-t sem kerüli el a COVID-19, és valószínűleg nem kell a vállalatnak hosszasan magyarázkodnia azért, mert a jelek szerint az Android 11 nem fog időben elkészülni. Azt még nem lehet biztosan tudni, hogy mikor debütál majd az új főverzió, de az már hivatalosan kijelenthető, hogy a bétának az elkészülése közel egy hónnal későbbre tolódik.

Eredetileg a Google még májusban szerette volna elindítani az Android 11 első béta kiadását, aminek nagy jelentősége van a fejlesztés szempontjából. Viszont ehelyett egy újabb fejlesztői előzetessel kell egyelőre beérnie az érdeklődőknek. Az első Developer Preview kiadása még februárban jelent meg az Android 11-nek, és ez a mostani már a sorban a negyedik. Az eddigi fejlesztői előzetesek több újdonsággal is szolgáltak az érkezésükkor, viszont ezúttal más a helyzet. Az Android 11 Developer Preview 4 szokatlan módon már a stabilitásra fókuszál.

Galéria megnyitása

A fejlesztői előzetesek esetében az a szokványos, hogy verzióról verzióra bukkannak még fel újdonságok. És talán a DP4 is tartogat olyan dolgokat, amik a korábbi előzetesekben még nem voltak meg, de jelentősebb friss funkciókat nem tartogat. Ebben az esetben az Android 11 fejlesztői már elkezdték a megbízhatóságot növelni a hibák kiküszöbölésével. Persze itt még rengeteg ismert hiba van, így például az arcfelismerős azonosítás nem minden esetben fog menni, ami okozhat kellemetlenségeket, és egyebek mellett az Android Autóval is akadhatnak még problémák.

Jelen állás szerint június 3-án fog az Android 11 első bétája elkészülni, és ezt még kettő követi majd, amik közül az utolsó már szinte biztosan kiadásra jelölt verzió lesz majd. Az továbbra sem változott, hogy a harmadik negyedév során fog bevetésre indulni az Android 11, közelebbi időpontot továbbra sem közölt a Google.

Az Android fejlesztése során azért van különösen nagy jelentősége a bétáknak, mert ezeknek a megjelenésétől kezdve férhetnek hozzá a fejlesztők és a gyártók egyaránt az adott operációs rendszer kiadásnak a végleges SDK és NDK csomagokhoz. Minden bevetésre küldeni kívánt API készen elérhető ettől kezdve. Amikor már az Android 11 bétája elérhető lesz, akkor az alkalmazások fejlesztői elkezdhetik magabiztosan használni az új rendszer adta lehetőségeket, és tesztelhetik, hogy a megoldásaik megfelelően működnek-e majd, amikor az Android 11 mindenki számára elérhetővé válnak.

Galéria megnyitása

A Google általában a béták során szokta áthelyezni a fókuszt a stabilitás növelésére és a felmerülő problémák, hibák javítására. Azonban a felborult menetrend miatt dönthetett úgy ezúttal a vállalat, hogy már a negyedik fejlesztői előzetes esetében is elkezd ezen dolgozni. Talán így szeretne arról gondoskodni, hogy a végső megjelenést ne kelljen túlságosan elnapolni az aktuális csúszásból fakadóan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap