Csoportba rendezhető böngészőfülek a Chrome legújabb béta kiadásában

Az új funkció a következő héten válik elérhetővé szélesebb körben, amikor a legújabb stabil kiadás megjelenik, de kipróbálására már most is van lehetőség.

Csoportba rendezhető böngészőfülek a Chrome legújabb béta kiadásában

A Google egy új funkció bevezetésére készül a Chrome következő kiadásával, ami nem más, mint a böngészőfülek csoportba rendezhetősége, azaz az egy témakörhöz tartozó füleket összevonhatjuk csoportokba, ami jelentősen javíthatja a produktivitást és a felhasználói élményt is új szintre emelheti. Ilyesmire egyebek mellett már a szintén Chromium alapú Vivaldi webböngésző is képes jó ideje, így aki ezt hiányolta a Chrome-ból, hamarosan megkaphatja.

A fejlesztőcsapat hónapok óta teszteli a csoportba rendezhető böngészőfülek koncepcióját. A felmérések szerint sokan témakörök szerint szeretik rendezni a böngészőfüleket, míg mások a munka fontossága szerint szeretik felcímkézni a csoportokat, így azonnal látják, melyik kategóriában mennyi teendő vár még elvégzésre aznap, azon a héten, vagy éppen abban a hónapban. A csoportokat akár a munkafolyamat állása szerint is el lehet nevezni, sőt, egyesek még hangulatjeleket is használnak: az inspirációt segítő lapokat szívvel, az elolvasásra várókat pedig könyvvel jelölik. Mivel a csoportok testreszabhatóak, így a felhasználó dönti el, hogyan használja őket. És az új funkció is úgy működik, hogy a webböngésző elmenti a csoportokat bezárás után, újbóli megnyitáskor pedig ismét megnyílik az összes csoport, ahogy azt a lapoknál már megszokhattuk.

Galéria megnyitása

A fejlesztőcsapat szerint számukra fontos a Chrome stabilitása és teljesítménye, így a böngészőfül-csoport funkciót lassan kezdik el terjeszteni a Chrome következő kiadásának érkezésével, amire már a következő héten sor kerülhet. Az új funkció mind Chrome OS, mind Windows, mind macOS, mind pedig Linux alatt elérhető lesz. Aki már most szeretné kipróbálni, mit is tud az újítás, a legfrissebb Chrome béta letöltésével megteheti. Amennyiben a böngésző letöltése után nem jelenne meg a csoportba rendezhetőség lehetősége, érdemes újraindítani a szoftvert – ez a fejlesztők tippje.

A Chrome legújabb bétáját itt találják az érdeklődők. A béta természetesen nem írja felül a legutóbbi stabil kiadást, így a kettő párhuzamosan is telepíthető az adott rendszerre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap