Shop menü

CSOMAGSZÁLLÍTÁSI INFÓKAT IS KEZELNI FOG A GMAIL

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Csomagszállítási infókat is kezelni fog a Gmail

A Google levelező kliense folyamatosan fejlődik, annak ellenére, hogy az alapfunkciója igazából nagyon egyszerű. A keresőóriás mindig megtalálja annak a módját, hogyan tudna többet kihozni a szolgáltatásból, és igyekszik hasznos extrákkal felruházni. Az utóbbi időben integrálta a Chatet a vállalat, így a kommunikáció sokoldalúbb lehet benne, és kollaborációs munkát segítő opciók is megjelentek.

Most pedig már arról számolhatunk be, hogy a Gmail képes lesz nagyon hatékonyan kezelni a szállítási információt a kiszállítás alatt álló csomagok esetében. A továbbiakban már nem kell az embereknek linkekre kattintgatni, sőt mi több, adott esetben még az új tájékoztatót levelet sem kell megnyitniuk, azonnal látni fogják a legfontosabb dolgot, hogy éppen hol jár a kiszállítás során a megrendelt áru.

Képes lesz a Gmail arra, hogy már a levél tárgya alatt közvetlenül kiemelje a szállítással kapcsolatosan elérhető legfontosabb információt.

Korábban már egyéb témákkal kapcsolatosan is láttunk hasonló, például képes arra a platform, hogy a csatolmányokat kiemelje, és ezeket azonnal meg lehessen nyitni akár a levél elolvasása nélkül is. És naptári eseményeknek az időpontját is ki tudja már emelni a Gmail hasonló módon. Az aktuális újítást igazából szinte mindenki örömmel fogadhatja majd, hiszen napjainkban az e-mailek egy jelentős részét teszik ki az online rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatók.

Galéria megnyitása

A Gmail képes lesz egyedi értesítést is küldeni, és magukon a leveleken belül is felülre jól látható módon ki fogja emelni azt, hogy éppen hogyan áll a szállítás, és mit lehet erről tudni. Fontos, hogy az újítást kikapcsolható módon vezeti be a Google, ha esetleg valakit zavarna ez az adatkezelés, vagy biztonsági aggályai lennének. Hiszen ebben az esetben a vállalat hozzáfér olyan adatokhoz, amikre korábban még nem volt rálátása.

Galéria megnyitása

Ha késik egy csomag, akkor arról is külön értesítést lesz képes feldobni a rendszer, hogy az ne kallódjon el a hétköznapi levelek tengerében. A Gmailen belül pedig ki lesz emelve a lista elejére. Az egyetlen probléma itt igazából, ami nekünk gondot jelent, hogy felénk ez egyelőre nem fog működni. A Google ugyanis csak az Egyesült Államok nagyobb szállítócégeivel együttműködve indítja el a funkciót.

Galéria megnyitása

Idővel valószínűleg azért Európára is kiterjedhet a funkció, ami tényleg jól jön majd a legtöbb felhasználónak a hétköznapok során. A Google elmondása alapján egyelőre még vannak nehézségek a kompatibilitást tekintve, de ez várható volt. Mire globálisan, vagy legalábbis szélesebb körben elérhető lesz a funkció, akkorra a kezdeti nehézségeken már túl lesz, és talán a futárszolgálatok is azon lesznek, hogy támogassák a Google újítását a vásárlóik érdekében, és felkészülnek erre a lehetőségeikhez mérten.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére