Csókra fényképez a Google okostelefonja

Csókra fényképez a Google okostelefonja

A Google folyamatosan készít szoftveres újításokat a Pixel okostelefonokhoz, és ezúttal egy olyan lehetőséggel rukkolt elő, aminek mindenki örülni fog, aki szokott önarcképeket készíteni. A vállalat már ezt a feladatot is mesterséges intelligenciára bízza, ami mindig a megfelelő pillanatot lesz képes elkapni.

A keresőóriás Photobooth néven harangozta be azt az új fotós módot a Pixel 3 – és persze a Pixel 3 XL – kamerájánál, ami a tökéletes szelfik létrehozását fogja segíteni. Ez képes arra, hogy magától eldöntse, hogy mikor kell exponálni, a felhasználónak lényegében csak annyi a feladata, hogy felvegye a megfelelő pózt, ráadásul nemcsak egy embert tud figyelemmel kísérni a Photobooth, hanem többet is, így a csoportos képek is jól fognak sikerülni. Ez a képessége a kamera applikációnak figyelni fogja, a stabilitást, a mozdulatlanságot, a megfelelő beállítást és persze azt is, hogy mindenkinek nyitva legyen a szeme. Amikor minden feltétel adott, akkor várakozás nélkül készíti majd a képeket a Pixel 3.

A Google annak érdekében, hogy megfelelő pontosságot érjen el, sokáig „edzette” a gépi tanulási algoritmust különböző módokon. A lehető legjobb végeredmény elérése érdekében ugyanazt az eszközt is használta, amit a Google Clips kamera megalkotásakor bevetett. (Ez az a fényképező, amit csak magánál kell tartania az embernek, és nap közben minden fontos momentumot intelligensen meg tud örökíteni.) És a MobileNets révén éri el, hogy jó hatékonysággal és sebességgel tudja menet közben feldolgozni a kamerán keresztül áramló információkat.

A Photobooth használatához a mód kiválasztása után csak annyit kell tenni, hogy meg kell nyomni az exponálásra szolgáló virtuális gombot a megjelenítőn (ebben egy csillag van), ami itt igazából nem az exponálást indítja el, hanem ezt követően kezdi elemezni a képet a program. Menet közben egy vékony indikátort húz ki a kamera képe fölé az applikáció, ami folyamatosan mozgásban lesz, és mutatni fogja, hogy mennyire áll közel a kamera képe a fotózáshoz. Amíg mozog a felhasználó, és nem mosolyog, addig alacsonyan lesz, de ha felveszi a fényképezéshez kiválasztott pózt és elmosolyodik, azonnal felugrik az indikátor és el is készül az alkotás. Az új funkció egyik legérdekesebb képessége, hogy még azt is fel tudja ismerni, ha kettő ember csókolózik az kamera optikája előtt, és ilyenkor is automatikusan megörökíti a legjobb pillanatot. Mivel nehéz úgy csókot adni, hogy közben a megjelenítőt fürkészi az ember a szeme sarkából, így ez tényleg sokszor jól jöhet a szerelmes pároknak. A mosoly és a csók mellett az olyan vicces mozdulatokat is felismeri majd, mint a csücsörítés, a nyelvöltés vagy a pufi arc.

A Google egyelőre kizárólag a Pixel 3 esetében biztosítja ezt a funkciót, de nem zárható ki, hogy idővel más gyártók is igénybe vehetik majd a kameránál. Több olyan lehetőséget is láttunk már, ami Pixel-exkluzív volt kezdetben, de ma már bárki hozzáférhet, aki igényt tart rá.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap