Csökkenti iPhone rendeléseit az Apple

Csökkenti iPhone rendeléseit az Apple

Az Apple tavaly a negyedik negyedévben úgy számolt, hogy 100 millió iPhone találhat új gazdára, de végül „csak” 77,3 milliós értékesítési mutató sikerült elérnie a vállalatnak az októbertől decemberig tartó időszakban. A vállalat idén ebből kiindulva átszabja az előzetes rendeléseit.

A Nikkei legfrissebb jelentése arról tanúskodik, hogy a 2017-ben előzetesen várt mennyiséghez képest az Apple idén 20 százalékkal kevesebb iPhone-t rendel be a gyártópartnerétől. Meg nem nevezett forrásra hivatkozva a lap azt írja, hogy a negyedik negyedévre 80 millió okostelefonra adott le rendelést a cupertinói alakulat. Az Apple tehát próbál a realitások talaján maradni, és nem szeretne túlzott elvárásokat dédelgetni, az ugyanis megbosszulhatja magát.

Galéria megnyitása

Az okostelefonok piaca tavaly már stagnált, és az Apple minden bizonnyal úgy látja, hogy idén sem lesz ez másként, ezért veszi célba nagyjából ugyanazt az értékesítési mennyiséget, amit 2017 utolsó negyedévében is produkált. Idén egyébként jelentősen átrajzolódhat az iPhone paletta, amire a tavaly bemutatott iPhone X volt a felvezetés. Az Apple a hírek szerint már az összes mobiljáról elhagyja a kör alakú fizikai nyomógombot, és mind megkapja a Face ID támogatást, továbbá már kettő olyan modell lesz a kínálatban, ami OLED panellel áll szolgálatba (5,8 és 6,5 hüvelykes méretekben), és csak egy, ami LCD kijelzőt kap 6,1 colos képátlóval. Az újdonságok ősszel fognak befutni, de meglehet, hogy nem egyszerre. Nemrégiben az a hír járta, hogy az új LCD egységgel gyártási problémák vannak, és meglehet, hogy ez a szerkezet csak két hónappal a társai után léphet majd a piacra.

Iparági pletykák szerint az újdonságok összeszerelése júliusban veszi majd kezdetét a Foxconn és a Pegatron üzemeiben. És állítólag az Apple 2018-ban is csak a Samsung OLED paneljeit fogja alkalmazni, pedig az LG fejlesztéseit anyagilag is támogatta a vállalat. Az LG Display a JDI-vel közösen az LCD igényeket elégítheti ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward