Csevegő funkciót kap a Google Fotók

A vállalat szerint erre azért van szükség, hogy a fényképek megosztása gördülékenyebben mehessen.

Csevegő funkciót kap a Google Fotók

A Google számára eddig nem sok babér termett a beszélgetésre szolgáló alkalmazások területén, viszont a cég a jelek szerint nehezen akar ebbe beletörődni. Legutóbb az Allót volt kénytelen felszámolni, most viszont a Google Fotókba csempészett bele kommunikálásra használható szekciót.

Friss blogbejegyzésben számolt be arról a Google, hogy a Fotók szolgáltatáson belül lehet majd üzeneteket váltani. De a keresőóriás arra helyezte a hangsúlyt, hogy a fényképek vagy videók küldése és fogadása legyen a fókuszban. Külön ki is emelte a Google illetékese, hogy egyáltalán nem céljuk rivalizálni a csevegő appokkal, csak azt szeretnék elérni, hogy az emlékek megosztása a barátok és a családtagok körében egyszerűen menjen. És így a Google Fotók jobb felhasználói élményt tudjon biztosítani.

A Fotók felületén nagyon egyszerűen lehet megosztani képeket és videókat mappákkal vagy élő albumokkal, de az egy-egy fotós/mozgóképes tartalomküldés mindig is körülményes volt. A vállalat magyarázata szerint eddig egyetlen felvételt megosztani túlzottan macerás volt, és a fejlesztők erre szerettek volna valamilyen praktikus megoldással előállni. A megfelelő módszer pedig egy belső üzenetküldő képben született most meg.

A Google minden bizonnyal abból merítette az ötletet, hogy a felmérések szerint az emberek előszeretettel küldenek egymásnak fotókat, rövid videókat a csevegő programokon belül, így például a Facebook Messengerben. Szóval megfelelően működhet ez a megosztási módser a Google Fotók esetében is. Ugyanakkor a vállalat nem végzett fél munkát, nem korlátozódik képküldésre a funkció, lehet ebben bármilyen üzenetet írni, hivatkozást megosztani, az elküldött felvételeket pedig kedvelhetik is a beszélgetés résztvevői.

Galéria megnyitása

A funkció nagyon egyszerűen használható, és intuitív módon lett kialakítva. Szimplán rá kell majd bökni a megosztásra, ahogy azt eddig is kellett tenni a megosztások alkalmával, és a megjelenő felületen ki kell majd választani azt az opciót, és a felbukkanó részen a Google Fotókon belüli küldésnél ki kell választani a kívánt személyt, vagy meg kell adni az elérhetőségét. Azok a személyek, akikkel sokat beszél az ember, ki lesznek emelve előre. Csoportoknak is lehet küldeni tartalmakat, a csoportok létrehozása pedig szintén egyszerűen megy majd ugyanitt.

Kiemelte a Google, hogy a fényképek az eredeti minőségükben fognak eljutni egyik féltől a másikhoz, ami nagyon fontos. Nem kell attól tartani, mint például a Messenger esetében, hogy a képek össze lesznek tömörítve, és a felbontásuk is jelentősen vissza lesz véve egy bizonyos szint felett. Ugyanakkor azt észben kell tartani, hogy mobilnet esetében ez természetesen magasabb adatforgalmat fog eredményezni.

Az átküldött tartalmakat többféle módon is mentheti majd a fogadó, a csevegésben megmarad a kép, de a saját albumaiba is berendezheti a felvételeket minden gond nélkül. Azt is elmondta a vállalat, hogy ezek privát beszélgetések lesznek a Google Fotók felületén, külső résztvevők nem láthatják majd ezeknek a tartalmát. Arról viszont már nem esett szó, hogy a végponttól végpontig tartó titkosításról is gondoskodik-e a vállalat.

A Google Fotók új funkciója napokon belül elérhető lesz mindenki számára, és a jó hír, hogy minden nagy platform is érintett a dologban. Lehet majd a fényképeket küldözni Android vagy iOS rendszerű eszközről és a webes felületen keresztül is személyi számítógép előtt ülve.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap