CarKey funkcióval és más újításokkal érkezik az iOS 13.4

Az Apple megkezdte az iOS 13 következő nagyobb frissítésének a bétatesztjét.

CarKey funkcióval és más újításokkal érkezik az iOS 13.4

Az Apple az iOS 13.3 után nemrégiben kiadta az iOS 13.3.1-et, amiben az előző nagyobb frissítési csomagnak néhány hibája lett kiküszöbölve. És a jelek szerint most, hogy azt sikerült kiküszöbölnie, máris azon dolgozik, hogy az iOS 13.4-et elindítsa.

Az iOS 13.4 első bétájának a kiadási jegyzéke semmilyen lényegi információt nem tartalmazott, de hamar kiderült, hogy akadnak azért ennek újdonságai. A fejlesztők számára az első érdekesség az lesz itt, hogy már eladhatják majd az applikációikat iOS-re és macOS-re egyetlen tranzakción keresztül, amennyiben mindkét platformon jelen van az adott szoftver.

Galéria megnyitása

Izgalmas újítás itt a CarKey néven felbukkant funkció, ami pontosan arra szolgál, amire a nevéből következtetni lehet. Ez képes lesz majd integráltan támogatni az NFC technológiás autókulcsokat. Az iPhone „azonosulhat” majd az adott jármű kulcsával, és képessé válhat például az ajtók nyitására, zárására, és persze az indítás előtt sem lesz szükség a klasszikus kulcsra. Az Apple az NFC chipet nem szívesen osztja meg másokkal általában, kíváncsiak leszünk, hogy ez a lehetőség miként működik majd.

Az iOS 13.4-től a CarPlay használata közben új módon lehet majd a hívásokat kezelni, és más változások is lehetnek itt. Az iCloud Drive keretében pedig bevezetésre kerül a megosztott mappák támogatása. A billentyűzeten megjelennek olyan új gyorsfunkciók, amikkel a Fotókon belül például azonnal a keresőre lehet váltani, vagy lehet ugorni a lapok között, teljes képernyős módban pedig lesz azonnali törlés, vagy át lehet ugrani a szerkesztőbe egyebek mellett.

Galéria megnyitása

Az Apple TV szolgáltatáson belül a családi megosztás hatékonyabban fog menni, könnyebb lesz kezelni egy új fülnek köszönhetően. A Képernyőidő kommunikációs limit funkciója pedig ki lesz terjesztve más platformra is – bár ez így már a macOS-t érinti inkább, mint az iOS-t. Az iOS 13.4 egy új Mail toolbart kap, ami rendezi az iOS 13 korábbi rossz dizájnját. Lesznek már itt új Memojik is, kilenc darab, és a beállításokban néhány dolog más helyre kerül át. A Shortcuts soraiba pedig bekerült egy új, ami a Shazam használatához kapcsolódik.

Galéria megnyitása

Azt jelen helyzetben nagyon nehéz megmondani, hogy az iOS 13.4 végleges kiadása mikor lesz eléghető, de valószínűleg már csak tavasszal érdemes erre számítani. Elképzelhető, hogy a márciusi eseményének a keretében fogja ezt is bejelenteni az Apple.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap