Búcsúzik a Facebook Moments

Búcsúzik a Facebook Moments

A Facebook leállítja a Moments szolgáltatást, így a felhasználók már nem oszthatnak majd meg ennek a szolgáltatásnak a segítségével tartalmakat egymás között. A vállalat most még lehetőséget biztosít az embereknek arra, hogy elmentsék a Moments rendszerében tárolt felvételeket, de csak néhány hónap van erre, utána az adatok megsemmisülnek.

A közösségi oldal még 2015-ben hozta létre a Moments szolgáltatást azzal a céllal, hogy ide lehessen menteni azokat a fotókat és videókat, amiket az eszköztulajdonosok szerettek volna megosztani másokkal, de nem akartak feltölteni a Facebook oldalukra. Itt a megosztás segítésére még arcfelismerő is üzemelt, ami észlelni tudta az ismerősöket, és minden szereplőhöz pillanatok alatt el lehetett juttatni a tartalmakat. A Moments soha nem lett kiemelkedően sikeres, és részben ezért döntött úgy a vállalat, hogy inkább leállítja, de valószínűleg az sem utolsó szempont itt, hogy ezzel még inkább abba az irányba tereli a felhasználókat, hogy a Facebookra töltsék fel a tartalmaikat.

Galéria megnyitása

Akik aktívan használták, és használják még a végnapjain is a Momentset, azok egyébként valószínűleg nem lepődnek meg a döntésen. Tudniillik az applikáció már egy ideje nem igazán kapott frissítést, új funkció pedig régóta nem került bele, szóval érzékelhető volt, hogy leállt a fejlesztése.

A Facebook most igyekszik az embereket arra rávezetni, hogy a Moments felületén tárolt fotóikat és mozgóképfelvételeiket átemeljék a közösségi oldalon található profiljukra, de egyéb lehetőséget is biztosít az érintettek számára. Amennyiben valaki úgy dönt, hogy a Momentsre mentett képei a Facebookra kerüljenek át, egy privát mappába töltheti át a tartalmakat, amihez kizárólag neki van hozzáférése. De le is lehet tölteni a képeket és a videókat, ebben az esetben azt is kiválaszthatja a felhasználó, hogy milyen minőségben akar hozzájutni a dolgokhoz, magas, közepes vagy alacsony. Mivel a Facebook szinte mindent tömörítve tárol, így a magas minőség esetében sem a feltöltés előtti minőséget kapják majd vissza az emberek.

A Moments még február 25-ig üzemel, ezt követően már csak arra lesz lehetősége a felhasználóknak, hogy az ott tárolt tartalmaikról gondoskodhassanak. A Facebook májusig tartogatja a felvételeket, addig lehet dönteni a fotók és videók sorsáról. A rendszer mindenkit értesít e-mailben, aki használta korábban a szolgáltatást, és van feltöltése.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward