Brutálisan növekedik a Huawei

Brutálisan növekedik a Huawei

A Huawei bejelentette, hogy egészen kiváló eredménnyel nyitotta a 2019-es évet, minden eddiginél jobb első negyedéves eredményt sikerült elérnie. A pénzügyek és az értékesítési mutatók is igazán szépen alakultak, így a továbbiakban még nagyobb lendülettel fejleszthet majd a vállalat.

A Huawei nem titkolt célja, hogy vezető szerepet érjen el a mobilpiacon, ezt 2021-re szeretné abszolválni. És a jelek szerint eléggé jó tempót diktál továbbra is ahhoz, hogy ezt tényleg be is váltsa. A vállalat egy évvel korábban 39,3 millió okostelefont adott el a vizsgált időszakban, most pedig már 59 milliós értékesítési eredményről számolhatunk be. Ez már egy hajszállal az 50 százalékos növekedési mértéket is meghaladja, szóval kijelenthető, hogy a kínai alakulaton egyáltalán nem látszik azt a trendet, hogy a mobilpiac már hosszú ideje nem tud egészségesen növekedni.

A bevételek terén is egészen kiemelkedő, 39 százalékos előrelépés történt éves viszonylatban. Ez pedig annak köszönhető, hogy az idei első negyedévben a Huawei teljes bruttó bevétele már elérte a 179,7 milliárd jüant, ami átszámítva 26,81 milliárd dolláros összeget jelent. Arra már nem tért ki pontosan a kínai alakulat, hogy mekkora lett a profitja, de azt nem volt rest megemlíteni, hogy jobb arányban tudta nettó nyereségre váltani a bevételét, mint korábban. Nagyjából 8 százalék körüli volt a bevétel-nyereség rátája, ami egyébként 2,1 milliárd dollár körüli értéket feltételez.

A Huawei egyik kiemelt vezetője, Guo Ping a 2019-es évre célként tűzte ki, hogy a fogyasztói, a vállalati és a szolgáltatói termékek értékesítésének a terén is folyamatosan kétszámjegyű növekedést kell tartani. A hálózati eszközök eladása nagyjából 15%-kal emelkedett az idei első negyedévben a korábbihoz képest, és az 5G terén a Huawei úgy véli, hogy megfelelően szerepel. Állítólag az elmúlt hónapokban 40 új partnerre tett szert, és több mint 70 ezer bázisállomást értékesített, ezeknek a forgalma pedig a tavasz végére át fogja lépni a 100 000-es példányszámot. És arra is kitért a Huawei, hogy a saját fejlesztésű felhős szolgáltatása, valamint a vele szoros összefüggésben levő mesterséges intelligenciát használó megoldásai is szépen teljesítenek, és megfelelően növekednek, új területekre jutnak el, és friss lehetőségeket nyújtanak.

A beszámolójában azt is megemlítette a Huawei, hogy a mobilos ágazatnak a sikerességét szeretné átfordítani a személyi számítógépek, a viselhető kiegészítők és az intelligens lakáskiegészítők területére is. A Huawei az utóbbi időben remek notebookokkal rukkolt elő, és korrekt okosórái is érkeztek, szóval a fejlesztésekkel nem fukarkodik a vállalat, ez pedig talán az értékesítési mutatókban is megmutatkozik majd idővel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap