Brutális teljesítményt nyújthat az Apple A12

Kiszivárgott információk szerint, soha nem látott magasságokba ér majd a lapka a különböző tesztekben.

Brutális teljesítményt nyújthat az Apple A12

Egyre közelebb az iPhone-ok új generációjának rajtja, így nem meglepő, hogy szaporodnak a kiszivárgott információk. Ezúttal az Apple A12 rendszerchipnek a sebességével kapcsolatban kaptunk némi előzetest egy Ice_Universe névre hallgató, távol-keleti forrástól. Két különböző, nagy népszerűségnek örvendő tesztprogrammal lett felmérve az Apple A12 teljesítménye, az egyik az AnTuTu, a másik pedig a GFXBench volt.

Elsőként nézzük, hogy mire lehet képes az AnTuTu keretében az Apple A12. Az újdonság állítólag könnyűszerrel átlépi majd a 300 ezer pontos határt a programban, és meg sem fog állni kb. 350 000 pontig. Ez bizony már igazán szép teljesítménynövekedés lenne a mostani szinthez képest, ugyanis az Apple A11 Bionic közbenjárásával 220-230 ezer pontos eredményeket tudtak elérni a tavalyi iPhone-ok. Nem nehéz kiszámolni, hogy ez nagyjából 50 százalékos gyorsulást jelentene az előző generációhoz viszonyítva.

A fenti teljesítménygyarapodás elsőre kicsit soknak hangozhat, de egy másik forrás szintén 50 százalék körüli előrelépésről beszélt nemrégiben. A SemiAccurate szakértője, Charlie Demerjian azt állította, hogy az Apple A12-nél hozzávetőlegesen 50%-kal növekedhet az egyszálas tempó, miközben a lapka energiaigénye az aktuális szinten fog maradni. És mivel most az Apple már a TSMC 7 nm-es gyártási eljárását veszi majd igénybe a korábban alkalmazott 10 nm (Samsung) helyett, így az is helytálló lehet, hogy komoly előrelépés történik majd a hatékonyságban. Sajnos többet nem árult el Charlie Demerjian, de a fenti eredmény egyértelműen egybevág az állításával.

Galéria megnyitása
GFXBench T-Rex

Most pedig lássuk, mit produkálhat az Apple A12 a GFXBench esetében, ami már a grafikus egység mérésére szolgál. Ezen a téren is egészen látványos lehet majd a gyorsulás, ha igaznak bizonyulnak az Ice_Universe szivárogtató által elmondottak. Az Apple A12 állítólag a Manhattan 3.0 tesztet 130 FPS-es eredménnyel zárta, a T-Rex esetében pedig 254 FPS-t préselt ki magából. Hogy legyen mihez viszonyítani: az iPhone X az Apple A11 Bionic-kal a fedélzetén a Manhattan mérést (Offscreen) kb. 90 FPS-sel fejezte be, míg a T-Rex (Offscreen) alatt nagyjából 190 FPS-t tudott elérni. Ez alapján a grafikus egységnél sem marad majd el a sebességváltás, az új integrált vezérlő könnyen lekörözheti az elődjét.

Az Apple valószínűleg a jövő hónap közepén fogja bemutatni az új generációs iPhone modelleket az Apple A12 rendszerchippel a fedélzetükön, szóval néhány hét múlva hivatalosan is fény derülhet a lapka teljesítményére. A mostani információkat pedig egyelőre mindenképpen érdemes fenntartásokkal kezelni, de az szinte borítékolható, hogy nem lehet majd panasz a 7 nm-es csíkszélességen készülő újdonság teljesítményére és hatékonyságára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward