Bővült a MIUI kamera funkcionalitása

Bővült a MIUI kamera funkcionalitása

A Xiaomi ezúttal olyan fejlesztéssel rukkolt elő, ami a Google-től érkezik valójában. A cég bejelentette, hogy a MIUI rendszer előre telepített kamera alkalmazásából hozzáférhetővé válik a jövőben a Google Lens szolgáltatás.

A Google Lens lehetőséget biztosít arra a felhasználóknak, hogy különböző trükkös lehetőségeket csalogassanak elő a kamerából. Ezt kihasználva lehet kereséseket indítani, elegendő csak lefényképezni azt, amit meg szeretne találni az ember, és a gépi tanulást használó szolgáltatás igyekszik azt felfedezni az interneten. Nagyon sok dolgot tud a Google Lens beazonosítani, állatokat, könyveket, lemezborítókat, de akár az utcán látott helyeket is lehet vele keresni. Képes felismerni a helyeket a tájképek alapján, beazonosítja az ételeket, a QR kód olvasó feladatát is ellátja, képes kezelni a Wi-Fi kapcsolódási adatokat, naptárbejegyzés is menthető vele egy dátum lencsevégre kapása után, és ha kell, akkor egy névjegyről tud bejegyzést készíteni a mobil névjegyzékébe.

Galéria megnyitása

A Google Lens eddig is használható volt egyébként bármelyik Xiaomi okostelefonnal, de ehhez fel kellett telepíteni a különálló applikációt. Attól kezdve viszont, hogy a MIUI integrált kamerájába bekerül ez, már csak egyetlen érintésre lesz szükség az alkalmazáson belül a sokoldalú szolgáltatás használatához. Ahhoz, hogy ez aktív legyen, az első alkalommal még engedélyezni kell, de utána már mindig résen lesz a Google Lens. Az integrált kamera alkalmazáson belül a kontextuális beállításokban kell keresni az újítást, ez a jobb felső sarokból érhető elő a „szendvicsmenüben”.

Első körben a Pocophone F1, a Redmi Note 7, valamint a Redmi Y2/S2 béta kiadású szoftverében vehető használatba ez, de hamarosan több okostelefon is érintett lesz. És a jövőben az új masinák már a Google Lensszel együtt érkezhetnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap