Bővíti a WhatsApp a csoportos hívások limitjét

Bővíti a WhatsApp a csoportos hívások limitjét

Mióta a koronavírusjárvány egyre több régiót érint kiemelten, számos kommunikációs szolgáltatás határozott úgy, hogy megemeli a beszélgetésekben résztvevő személyek számára vonatkozó korlátozást. És most a Facebook alatt működő WhatsApp esetében is erről született döntés.

A WhatsApp egyáltalán nem közkedvelt azoknak a körében, akik sűrűn indítanak csoportos beszélgetéseket nagyobb létszámmal. Ez nem szorul különösebb magyarázatra, elég annyit tudni, hogy a szolgáltatás egészen mostanáig mindössze 4 személlyel engedett csoportos hívásokat indítani. Ezt azonban most egy kicsit átalakította a vállalat, lazított a meglehetősen szűkre szabott korlátozáson.

Ettől kezdve már nyolc ember részvételével lehet majd csoportos beszélgetéseket, videokonferenciákat kezdeményezni. Ugyanolyan létszámkorlátozást használ a WhatsApp a hanghívások és a videocsevegések esetében egyaránt, ez korábban is így volt, és a továbbiakban is így lesz.

Galéria megnyitása

A népszerű kommunikációs platformok körében a WhatsApp továbbra sem lesz kiemelkedő, sőt mi több, igazából számos olyan megoldás akad, amit egyszerűen és kényelmesen lehet használni, miközben 8-nál is sokkal több embert tud összekötni. Ilyen például a Skype (50 fő) vagy a FaceTime (32 fő), a Zoomot nem is említve, ami akár 100 embert is össze tud vonni egy videohívásba.

Egyelőre még csak a béta kiadást használóknál van lehetőség nyolcfős videobeszélgetéseknek az indítására. De az Android, valamint az iOS esetében is biztosított ez az opció. Az Androidnál legalább a 2.20.133-as béta kiadás kell az új lehetőség kipróbálásához, az iOS-nél pedig a 2.20.50.25 verziószámú bétában van meg a szükséges támogatás.

Sajnos nem elég, ha csak annak a készülékén fut a legfrissebb előzetes kiadás, aki a hívást indítani szeretné, minden meghívott személy esetében gondoskodni kell erről. A csoportos hívásokat lehet indítani csoportos csevegésekből, ilyenkor értelemszerűen 8 főig mindenki automatikusan be lesz vonva a beszélgetésbe. De lehet ezt úgy is kezdeményezni, hogy az ember egyenként felveszi, hogy éppen kikkel szeretne beszélgetni hang- vagy videohívás révén.

Reményeink szerint a WhatsApp minél hamarabb elkészül majd ezzel a kiadással, és megkezdi a terjesztést minden felhasználó irányába. Hiszen egyelőre csak azok tudják a bétát kihasználni, akik részt vesznek a program tesztelésében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap