Böngészőválasztót kaphat az Android

Böngészőválasztót kaphat az Android

A Google-re az elmúlt időszakban több jelentős bírságot is kiszabott az Európai Unióban a versenyügyi hatóság, és ez esetenként komoly változásokat indított el. A vállalat tavaly egy 4,34 milliárd dolláros büntetésben részesült azért, mert az Android esetében kiszorította a harmadik fél által készített szolgáltatásokat. Akkor a cég úgy határozott, hogy enged az Európai Bizottság nyomásának, és módosítja a felhasználási feltételeket úgy, hogy például a gyártópartnerek Európában szabadon megválaszthatják, melyik böngészőt és keresőt használják. Most pedig újabb lépésekre szánta el magát a Google annak érdekében, hogy még szabadabb lehessen a piaci verseny.

Kent Walker, a vállalat illetékese egy hivatalos bejelentésben számolt be arról, hogy szeretnének megfelelni az Európai Bizottságnak, és ezért kidolgoznak egy olyan lehetőséget, ahol a felhasználók tájékozódhatnak majd a böngészők, valamint a keresők széles választékáról. Megtudhatják, hogy a Google megoldásain túl milyen opciók állnak még a rendelkezésükre. És állítólag ez nemcsak az új mobilok és táblagépek tulajdonosait fogja érinteni, hanem a meglévő felhasználókat is.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogyan néz majd ki a Google által biztosított és keresőmotor- és böngészőválasztó felület. Az egyik lehetőség, hogy úgy dönt, hogy az új készülékek üzembe helyezésekor, ahol több előzetes beállításon is át kell esnie minden eszköznek, megjelenne egy olyan opció is, ahol be lehet állítani, hogy az elérhető megoldások közül melyik böngészőt és melyik keresőt szeretné telepíteni és alapértelmezetten használatba venni. Ez viszont visszamenőleg nem működne, szóval a forgalomban levő masinákra már nem lenne hatása, így vélhetően valami máson dolgozik a cég.

Galéria megnyitása

Ez a lépés egyébként kíséretiesen emlékeztetheti az olvasóinkat arra, amikor a Microsoftot kötelezték arra, hogy lehetőséget biztosítson a felhasználók számára arra, hogy tetszőleges böngészőt használhassanak az előre telepítet helyett. És mint azt tudjuk, azt igencsak megérezte az Internet Explorer, később pedig az Edge piaci részesedése – bár az tény, hogy amikor az bevezetésre került, akkor már egyébként is visszaszorulóban volt a Microsoft saját megoldása. Kíváncsiak leszünk, hogy a Google esetében milyen változást hoz majd ez az újítás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap