Biztonsági visszaélés miatt szorul újabb frissítésre az iOS 14.4

Biztonsági visszaélés miatt szorul újabb frissítésre az iOS 14.4

Az Apple az iOS 14.4 esetében már a második olyan fontosabb frissítéssel rukkolt most elő, amit a felhasználóknak mindenképpen ajánlott telepíteni, mert biztonsági réseket foltoz be. Az iOS 14.4.1 március elején futott be, most pedig itt az iOS 14.4.2.

Az újabb frissítés kapcsán az Apple nem közölt részletes kiadási jegyzéket a felhasználókkal, csak annyi szerepel az OTA bejelentkező iOS 14.4.2 (vagy iPadOS 14.4.2) neve mellett, hogy fontos biztonsági javításokat tartalmaz. Plusz azt is hozzáteszi az Apple, hogy ajánlott a frissítése telepítése minden eszköz esetében.

Galéria megnyitása

Az már csak a dolgok mélyére tekintéskor derül ki, hogy miért is ajánlott feltenni az iOS 14.4.2-t. A részletes biztonsági jelentés szerint a vállalat egy olyan hibát számolt itt fel, amit illetéktelenek már nagy valószínűséggel ki is használtak. A biztonsági réseket a cégek általában előbb szokták befoltozni, mint ahogy azokat ki tudják aknázni, de itt más a helyzet.

A dokumentumok szerint egy olyan hibával éltek vissza hackerek, ami egy fertőző webes tartalom révén próbált eljutni az Apple készülékeire, és onnan pedig át tudta irányítani az eszközt más különböző honlapokra. Ez pedig abban az esetben lehet különösen problémás, ha azon a lapon más veszélyes kód bújik meg, ahova átirányítja a rendszer a böngészési folyamatot.

Az iOS 14.4.2 elérhető természetesen az összes olyan készüléknek, amire az iOS 14 támogatás biztosított. Ez azt jelenti, hogy érintett minden okostelefon az iPhone 6s-től, az összes táblagép az iPad Air 2-től, az ötödik generációs iPadtől, valamint az iPad Mini 4-től, és még az iPod touch hetedik generációja is megemlíthető.

Az Apple az iOS 14.4 foltozgatása mellett igazából már a jövőre koncentrál. A színfalak mögött minden bizonnyal már folyamatban van az iOS 15-nek a fejlesztése, de ezt még megelőzi majd egy nagyobb jelentőségű frissítést. Következő körben a cupertinóiak az iOS 14.5-öt fogják elindítani, aminek mostanra több béta kiadása is megjelent. Ez olyan újításokkal jár majd együtt, mint a Dual-SIM támogatás bevezetése 5G mellett, az Apple Maps új baleseti bejelentő funkciója, vagy az, hogy az iPhone-ok felnyitását majd az Applw Watch is meg fogja könnyíteni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap