Bezárja boltjait az Apple, és ki derült, mi lesz a WWDC sorsa

A vállalat mindent megpróbál azért megtenni, hogy az alkalmazottai a lehető legkisebb fenyegetésnek legyenek kitéve.

Bezárja boltjait az Apple, és ki derült, mi lesz a WWDC sorsa

Az új koronavírus senkit nem kímél, ezt mostanra megtanulhatta a világ, hiszen már vezető politikusok is sorra kapják el a fertőzést. Éppen ezért a nagy vállalatok is folyamatosan próbálnak arról gondoskodni, hogy felvegyék a harcot különböző eszközökkel. Az Apple a hétvégén bejelentette, hogy újabb boltbezárásokba kezd, és a WWDC sem a megszokott módon kerül megrendezésre, de nem is marad el.

Mostanra már mindenki tisztában van azzal, hogy a lehető leghatékonyabban akkor lehet fékezni a vírus terjedését, ha korlátozzák az embereket a mozgásban, és a tömegrendezvényeket teljesen felszámolják. Már hazánkban is bezárt rengeteg intézmény, és az Apple is úgy gondolja, hogy kötelessége kivenni a részét a járvány elleni harcból olyan módon, hogy lehúzza a rolót egy időre az összes üzleténél Kínán kívül.

Galéria megnyitása

Kínában már korábban reagált a helyzetre boltbezárással az Apple, de mivel ott mostanra lecsengőben van a járvány, a kínai üzletek éppen a napokban újra kinyithattak. Most viszont globálisan is a bezárás mellett döntött a vállalat, szóval mondhatni, hogy már rutinosan hozza meg ezt a lépést. A cupertinóiak a közleményükben kiemelték, hogy az aktuális helyzetben ezt egy kiemelten fontos dolognak tartják.

Jelen állás szerint március 27-ig lesznek zárva az Apple boltjai nemzetközi szinten.

Ezt követően minden visszaáll majd a régi kerekvágásba, és addig is az embereket arra kéri a vállalat, hogy válasszák az elkövetkezendő időszakban az online vásárlási lehetőséget. Ameddig tart a járvány, egyébként is érdemesebb ezt preferálni minden téren.

Azt is elmondta az Apple, hogy azokat a dolgozókat, akik a munkájukat esetleg online is tudják végezni, ösztönzi a távmunkára különböző módokon. Ezzel is megpróbálják csökkenteni a járvány terjedésének a lendületét. Továbbá a vállalat azt is bejelentette, hogy a SARS-CoV-2 és COVID-19 azonosítókkal is emlegetett fertőzés elleni harcban jelentős anyagi támogatással is próbál szerepet vállalni. 15 millió dollárt fordít a cég arra, hogy a világ minél hamarabb visszaállhasson az eredeti kerékvágásba.

A Worldwide Developers Conference esemény kapcsán pedig arra a döntésre jutott a cég, hogy megtartja, de nem a megszokott módon. Az új koronavírus kitörés okozta bizonytalan helyzetre nézve most úgy határozott az Apple, hogy teljesen digitális formátumú lesz a WWDC fejlesztői konferencia.

Galéria megnyitása

Egészen pontosan nem közölte a vállalat az esemény dátumát, de azt lehet tudni, hogy júniusban kerül megrendezésre. Az Apple általában áprilisban szokta meghatározni és publikálni az évenként megrendezésre kerülő WWDC kapcsán a szükséges információkat. A teljesen digitális előadás keretében valószínűleg ugyanúgy megy majd le az esemény, ahogy az eredetileg tervben volt, és minden újdonságról be fog számolni a vállalat a rendezvényen, csak a nézők nem helyben, hanem online követhetik a mozzanatokat.

Arról beszél az Apple, hogy a digitális esemény egy teljesen új online formátum alapján jöhet majd létre, de azt nem taglalta egyelőre, hogy ez alatt mit kell érteni. Annyi biztos, hogy minden kisebb előadás is meg lehet majd tartva a fejlesztők nagy örömére. Az Apple kiemelte, hogy a tanulás egy teljesen új formáját tapasztalhatják majd meg az idei évben a nehéz helyzet miatt a szakemberek.

Az Apple azt is tudja, hogy a WWDC elmaradása jelentős károkat okoz majd azoknak, akik különböző módokon hozzájárultak volna az esemény megrendezéséhez. Éppen ezért úgy határozott, hogy 1 millió dolláros keretből fogja kompenzálni az érintetteket San Jose-ban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap