Bemutatkozik az előfizetéses YouTube, a YouTube Red

Az előfizetéses YouTube szolgáltatás érkezéséről régóta pletykálnak, ma azonban hivatalosan is bemutatkozott az újdonság.

Bemutatkozik az előfizetéses YouTube, a YouTube Red

A Google ma lerántotta a leplet legújabb szolgáltatásáról, amely a világ legnagyobb és legnépszerűbb videó megosztójához, a YouTube-hoz kapcsolódik. A YouTube Red nem más, mint a klasszikus YouTube előfizetéses, havidíjas változata, ami számos extrát kínál a felhasználók számára 10 dollár per hóért.

A YouTube Red előfizetés keretén belül több szolgáltatást is kapunk. Egyrészt a klasszikus YouTube abszolút reklámmentessé válik: nem kell többé a videók előtt és alatt megjelenő reklámoktól tartani, így kényelmesebbé válik a tartalomfogyasztás. A másik extra, hogy az előfizetőknek offline videó nézésre is lesz módjuk, azaz a kiszemelt videót vagy videókat letölthetik mobileszközükre, méghozzá az általuk választott minőségben, ami a helytakarékosságban is segít. Ez remek opció lehet, ha az ember hosszabb utazásra készül, de ez idő alatt néhány videót még feltétlenül meg szeretne nézni – offline módon ezt YouTube Red előfizetőként bármikor megteheti. A letöltött videók az alapértelmezett beállítás szerint 30 napig érhetőek el az adott eszközön. Fontos, hogy YouTube Red előfizetőként azok a tartalmak, amelyek külön előfizetés vagy külön díjazás ellenében érhetőek el, nem járnak automatikusan – azokért továbbra is fizetni kell. Ilyenek például a Google Play filmkölcsönzések, a fizetős csatornák és a megtekintések száma alapján "kiszámlázott" tartalomvásárlások is.

A YouTube Red előfizetésért cserébe nem csak a fent említett előnyöket kapjuk meg, hanem automatikusan jár a Google Play Music és a YouTube Music Key hozzáférés is – és ez fordított esetben is igaz: az említett szolgáltatásokra előfizetve a YouTube Red is aktiválódik.

Vagyis a YouTube Red sokkal több, mint egy reklámmentesített YouTube: zenehallgatásra is kiválóan használható, hála az említett extráknak. A YouTube Red előfizetők számára további jó hír, hogy a YouTube appon keresztül úgy is hallgathatnak videóklipeket, hogy közben más alkalmazást használnak, vagy éppen le van zárva mobileszközük kijelzője, a YouTube app ugyanis szépen elketyeg a háttérben.

A YouTube Red október 28-án rajtol el, de egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén lesz elérhető. Nagyon fontos kiemelni: aki nem akar előfizetni, továbbra is ugyanúgy használhatja a YouTube-ot, mint eddig – reklámokkal. Arról egyelőre nincs hír, hogy Magyarországon mikor válik elérhetővé a szolgáltatás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward