Belsős információk a torrent razziáról

Előző héten a rendőrség óriási razziát tartott és rengeteg szervert foglaltak le. Hogy jogosan-e, arra majd az idő választ ad. Mi az ügy hátterének járunk majd utána.

Belsős információk a torrent razziáról

Az előző héten a rendőrség óriási razziát tartott és szerverek tucatjait foglalta le, köztük rengeteg trackert. A legnagyobb torrent oldalak sötétültek el egyik napról a másikra, vagy az elvesztett gépek, vagy a felszólítások és fenyegetések miatt. Mi áll ennek az egésznek a hátterében? Jogsértő-e egy tracker? Kik üzemeltetik ezeket az oldalakat és egyáltalán mi a különbség tracker és seed-szerver között? Többek között ezekkel a kérdésekkel fogunk a holnapi nap folyamán foglalkozni egy átfogó cikkben, amihez az információk egy részét maguk az érintettek szolgáltatták, így emberközelibb képet tudunk nyújtani arról mi is történik, hiszen nem éppen a köz ellenségei állnak a háttérben, még ha néhány szervezet szeretné is, hogy ezt higgyük.

A legnagyobb torrent serverek gazdái csak az iPon-nak nyilatkoztak az ügyről, természetesen anonim módon, és várhatóan utoljára.

A cikk a holnapi nap folyamán jelenik meg az iPonon, és még csütörtök este 19.00-tól egy órán keresztül egy interaktív cikkel is jelentkezünk, melyben Dr. Dallos Zsolt szerzői jogokkal foglalkozó jogász válaszol majd közvetlenül a kérdéseitekre egy órában. Érdemes lesz tehát figyelni, mert rég nem volt ekkora horderejű esemény magyar internetes körökben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward