Belépő MILC fényképezők szintjét hozhatja a Galaxy S11 kamerája

A Samsung érdekes megoldáson dolgozhat, és egyáltalán nem tűnik esélytelennek, hogy működni fog.

Belépő MILC fényképezők szintjét hozhatja a Galaxy S11 kamerája

A Galaxy S11 kapcsán már sok érdekes pletykát lehetett hallani, és a napokban egy újabb izgalmas pletykák kaptak szárnyra, méghozzá a kamerarendszerrel kapcsolatosan. Állítólag a Samsung egy olyan szenzorral szerelheti ezt a szériát, ami szintet lép a ma ismert megoldásokhoz képest.

A Samsung megoldhatja majd, hogy pixelösszevonással elérje a 2,4 mikronos képpontméretet, ami minden eddiginél sokkal nagyobb. A csúcsmodellek kamerái a jelenlegi eljárásokkal legfeljebb 1,6 mikronos pixelméretet tudnak elérni. Ezt a Samsung éppen 50 százalékkal múlhatja felül.

Viszonyításképpen, a Nikon 1 MILC rendszer esetében is nagyjából 2,4 mikronosak a pixelek, és hasonló a helyzet a hatalmas népszerűségnek örvendő Sony RX100 prémium kompakt fényképezőgép esetében is. Szóval a Galaxy S11 egy nagyon hosszú út megtételét követően végre valóban felérhet arra a szintre, hogy ebből a szempontból a valódi fényképezőkkel lehessen egy lapon emlegetni.

Galéria megnyitása

De hogyan lehet képes ezt megoldani a Samsung?  Nos, viszonylag egyszerűen. Vagy legalábbis abból a szempontból egyszerűen, hogy már adottak a technológiák, csak a kivitelezést kell megoldani. A vállalat annak a 108 MPixeles, 1/1,33 colos ISOCELL Bright HMX szenzornak az alapjait használhatja fel, amit a Xiaomival együttműködve alkotott meg, de egy tovább fejlesztett Bayer színszűrőt használhat. Most a pixelösszevonásra kihegyezett egységeknél négy szomszédos képpont kerül „egyesítésre” a nagyobb pixelméret elérése érdekében. És ezt gondolhatja úgy tovább a Samsung, hogy nem 2x2, hanem 3x3 képpontot boronál össze.

A „Non Bayer” színszűrőnek az lenne az előnye, hogy így a kiinduló pontban még 0,8 mikronos pixelméret hirtelen 2,4 mikronra nőne. Ezzel a szenzor fényérzékenysége jelentősen emelkedne, aminek eredményeként részletesebb fotókat tudna létrehozni. Ilyen esetben alacsonyabb ISO-t lehet használni, illetve gyengébb fényviszonyok esetén rövidebb záridővel készíthetőek korrekt minőségű képek. Hátránya ennek, hogy a felbontás a kilencedére esik, de 108 megapixel esetén így is 12 MPixelről beszélhetünk.

Ezen felül olyan pletykákat is lehet hallani, hogy a Galaxy S11 csúcsvariánsa már egy olyan kamerás modult kaphat a hátlapjára, aminek a része lesz egy prizmás teleoptikával szerelt képalkotó is. A zoomolás ennél az egységnél nagyjából ötszörös mértékű lehet majd. Összesen pedig öt vagy hat kamerát foghat munkára a készülék, és 3D ToF egység, valamint ultra-széles látószögű optika is lehet a tarsolyában.

A Samsung Galaxy S11 széria 2020 első negyedévében futhat be. Nagy valószínűséggel februárban kerülhet reflektorfénybe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap