Belépett a milliárdosok klubjába a Netflix

Belépett a milliárdosok klubjába a Netflix

A Netflix a legnagyobb streaming szolgáltatások egyike, és globálisan óriási felhasználói táborral rendelkezik. De még így is viszonylag meglepő az, amit az Android Police szúrt ki, nevezetesen, hogy átlépte az 1 milliárd letöltést az applikációja a Play Áruházban.

A Google minden programnál feltünteti nagy vonalakban, hogy mennyi alkalommal töltötték le és telepítették fel okostelefonokra. És csak egy egészen szűk réteg számára adatik az meg, hogy elérje az 1 milliárdos mérföldkövet. Videostreaming szolgáltatások között nincs is a Netflixnek párja. És itt ugyebár csak az androidos letöltésekről beszélhetünk, azon belül is csak a hivatalos, play áruházas elérésekről.

Galéria megnyitása

Az egymilliárdos letöltést már bizony nagy szó, főleg akkor, ha megnézzük, hogy a konkurensek ezen a fronton hogyan állnak. Az Amazon Prime Video szolgáltatást 100-500 millió alkalommal szedték le a felhasználók Android rendszerű eszközökre, míg a Hulu 50 és 100 millió közé eső letöltési számmal rendelkezik, az HBO GO neve mellett pedig meglepő módon mindössze 5 milliót meghaladó érték szerepel. A Disney+ ugyan ambiciózusán tör előre, de ez még nagyon fiatal szereplő a piacon, így nem váratlan, hogy még csak a 10 milliós határt lépte át – ez novemberben lesz egy éves.

A Netflix számára nagy segítség ebből a szempontból, hogy nagyon sok mobilgyártóval ápol jó viszonyt, ennek köszönhetően számos készülékre kerül fel előre telepítve a kliense. Viszont azért azt is meg kell jegyezni, hogy a konkurenseknél sem teljesen példátlan ez.

Galéria megnyitása

Legutóbbi információk szerint egyébként a Netflix egy még jelentősebb mérföldkőhöz is borzasztóan közel van. A fizető felhasználói tábor az idei második negyedévben elérte a 192,95 millió főt, és bizony minden esély meg van arra a gyarapodás ütemét figyelembe véve, hogy a következő negyedévben átlépje a 200 milliós határt.

Az utóbbi időben a koronavírus-járvány sokat segített a Netflixnek, ugyanis jelentősen felgyorsult a szolgáltatás terjedése, mikor globálisan elkezdődött a kijárási korlátozások bevezetése. Akkora adatforgalmat bonyolított a videostreamer, hogy a hatóságok Európában megkérték a YouTube-bal és még néhány egyéb szolgáltatóval együtt, hogy csökkentse a minőségét az esetleges hálózati problémák megelőzése érdekében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap