Belehúz a HTC az Android frissítésekkel

Belehúz a HTC az Android frissítésekkel

A HTC eddig mindössze egyetlen okostelefonjára készítette el az Android 9.0 frissítést. És a szóban forgó mobil, az U11 Life is csak annak köszönhetően kapta meg az Android Pie rendszert még tavaly, hogy az Android One platform tagjaként került bevetésre, szóval relatíve könnyen elkészíthető volt a számára a friss főverzió. Viszont a napokban kiderült, hogy végre újlendületet vesz ezen a téren a HTC, és a második negyedév során több eszköz is részesülhet az Android 9.0-ból.

A tajvaniak egy hivatalos Twitter bejegyzésben számoltak be arról, hogy a HTC U11 Life okostelefont követőn, már hamarosan frissülhet több korábbi felsőkategóriás készülék is. A vállalat három modellt emelt ki az Android 9.0 érkezése kapcsán, az első az U12+, a második az U11+, a harmadik pedig az U11. Mindegyik szerkezetre az áprilistól júniusig tartó időszakban fog elkészülni a végleges frissítés.

Galéria megnyitása

Ezek HTC-k már nem a natúr Androidot fogják megkapni, szemben az U11 Life-fal. A HTC a megszokott módon, egyedi grafikus felhasználói felületet vonultat majd fel, minden bizonnyal a Sense UI-t fogja tovább vinni a cég. Arról egyelőre nincsenek információink, hogy milyen saját újításokat vonultathat majd fel az Android friss funkciói mellett a HTC. Valószínűleg átveszi majd valamilyen formán a gesztusvezérlést, és más módosításokkal is számítani lehet, de részletekre csak a későbbiekben derülhet majd fény.

A HTC leszögezte, hogy a frissítések terjesztési ütemébe a szolgáltatóknak is van beleszólása, szóval elképzelhető, hogy lesznek olyan országok, ahol egy kicsit többet kell majd várni az Android 9.0 érkezésére a fent említett mobiloknál. Arról sajnos nem esett szó, hogy az alsóbb árkategóriás, Desire szériás és U12 Life okostelefonoknál lehet-e számolni a későbbiekben a főverziós frissítéssel – és az is kérdéses, hogy az Exodus 1-re milyen sors vár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap