Beindult a Galaxy A-szériás Samsungok Android 10 frissítése

Két népszerű modell számára érhető el először a One UI grafikus felhasználói felületbe bújtatott Android 10.

Beindult a Galaxy A-szériás Samsungok Android 10 frissítése

A Samsung a korábbi évek felsőkategóriás Galaxy mobiljaira már elkészítette az Android 10 frissítést, és fokozatosan terjeszti. Ezen felül néhány Galaxy M-szériás eszközre is eljutott már az aktuális főverziós frissítést, most pedig a felhasználók nagy örömére a Galaxy A jelölésű modellek is sorra kerültek.

A Samsung rengeteg Galaxy A-szériás okostelefont tervez frissíteni Android 10 operációs rendszerre. Ezekből tavaly nagyon sok fogyott, köszönhetően annak, hogy a vállalat szakemberei sikeresen felrázták a termékcsaládot minden eszközt bevetve. És éppen ezért globálisan hatalmas felhasználói tábor várja a frissítést. Elsőként a Galaxy A30 és a Galaxy A50s tulajdonosok kapják ezt meg.

Mind a kettő okostelefon nagyjából egyszerre kezdte el megkapni a frissítést, de eltérő régiókból jelezték a felhasználók az Android 10 felbukkanását. A Galaxy A30 esetében Indiából jöttek az első beszámolók, a Galaxy A50s-nél pedig Vietnamból. A vállalat a felhasználók figyelmét mindenekelőtt felhívja arra, hogy a fontos információkról érdemes biztonsági mentést készíteni, és hozzáteszi, hogy néhány appot egyedileg is frissíteni kell majd az ideális működés érdekében.

Galéria megnyitása
Galaxy A30

A főverziós frissítés mind a kettő okostelefonnál nagyjából ugyanúgy néz ki, az Android 10 operációs rendszer a One UI 2 grafikus felhasználói felületbe lett burkolva. Szóval nagyon sok jó szoftveres lehetőség helyezhető kilátásba a Google által biztosított fejlesztéseken felül. A kiadási jegyzék alapján a tulajdonosok megkapják a tovább fejlesztett sötét módot, ami jól optimalizált, mindenre kiterjedő sötét megjelenítésről gondoskodik. Változnak az ikonok, letisztultabbak lesznek a grafikus elemek a rendszer több pontján. Hatékonyabb lesz a helykihasználás a különböző helyeken.

Számolnia kell az embereknek az eddiginél jobb gesztusvezérléssel, mellyel még gördülékenyebben lehet navigálni a mobilon. A Samsung elmondása szerint a gesztusok segítenek az egy kezes használat esetén is, ami a beállításokban átkerült a haladó lehetőségek közé. A telephasználatról több információt szolgáltat majd a frissített akkumulátoros grafikon. A digitális jólét terén megjelent a Fókusz mód, és jobb szülői felügyeleti lehetőségek is biztosítottak ettől kezdve. És azt is kiemelte még a Samsung, hogy a kontaktlistáról törölt elemek nem fognak azonnal elveszni, hanem egy szemetesbe kerülnek, ahonnan 15 napig bármit vissza lehet hozni, mielőtt ténylegesen megsemmisülnek. Így elkerülhető a véletlen törlésből fakadó kellemetlenség.

Galéria megnyitása

Azt is meg kell még jegyezni a főverziós frissítés kapcsán, hogy a Samsung az elérhető legfrissebb, februári biztonsági csomagot használta fel. A Galaxy A30 és a Galaxy A50s így a legújabb foltokból is részesül már. A Samsung egyébként a rendszeres biztonsági frissítések szállítását tekintve kiemelkedő munkát végez általában – olyan is volt már, hogy Galaxykon előbb jelent meg egy-egy ilyen javításcsomag, mint a Pixeleken.

A továbbiakban a Samsung valószínűleg újabb Galaxy A-szériás eszközökre fogja elindítani a főverziós frissítést. Azt viszont szinte egyáltalán nem lehet megjósolni, milyen ütemben fog ezeknél gondoskodni az Android 10 szállításáról.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap