Befutott az iOS 12 legújabb jelentős frissítése

Az Apple nem várt a WWDC-ig az iOS 12.3 publikálásával, mostantól minden támogatott eszközre telepíthető ez.

Befutott az iOS 12 legújabb jelentős frissítése

Hat béta kiadást követően az Apple útnak indította az iOS operációs rendszer legfrissebb kiadását, az iOS 12.3-at. Ez a javítás egyaránt magában foglal több lényeges hibajavítást, és új funkciót is, szóval minden tulajdonosnak érdemes lehet használatba vennie. Az újdonság elérhető lesz minden eszközre, ami támogatja az iOS 12-t.

Az iOS 12.3 erősége a multimédiás lehetőségek terén mutatkozik meg jellemzően. Az egyik legfontosabb része ennek a kiadásnak az Apple TV applikáció megújulása, és az AirPlay 2 kapcsán is több újítás történt. Kezdjük is a változások ismertetését ez utóbbi területtel. Az AirPlay 2 már gondoskodik arról, hogy támogatott legyen a közvetlen tartalommegosztás az AirPlay 2 kompatibilitással rendelkező televíziókra. Az Apple márciusban jelentett be, hogy kiterjeszti az AirPlay funkciót, és ennek a lépésnek köszönhetően már egészen sok TV esetén lehet ezt kiaknázni, illetve folyamatosan gyarapodik majd a kompatibilis eszközök felhozatala (Samsung, LG, Vizio, Sony). Az AirPlay 2 lehetőséget nyújt iPaden és iPhone a fotók, videók, zenék és más tartalmak megosztására. A szoftver megjegyzi idő és hely alapján a legutóbb használt kijelzőket, és egyetlen érintéssel lehet majd a későbbiekben kitenni nagyobb felületre a kívánt felvételeket. Ilyenkor a lejátszás is automatikusan el fog indulni. A Siri-javaslatok között már az AirPlay alapú lejátszás is biztosítva lesz. És a cég kiemelte, hogy minden intelligens javaslat az eszközön futó algoritmusok állítanak elő, nem hagyja el személyes információ a készülékeket.

Galéria megnyitása

Az Apple TV teljes megújuláson esett át, ami mind a dizájnt, mint pedig a funkcionalitást érinti. Itt már kiemelt szerepe lesz a válogatott gyűjteményeknek, valamint a testre szabott javaslatoknak, ezekkel szeretné az Apple változatosabbá tenni a felhasználók tartalomfogyasztási szokásait, és elősegíteni a friss tartalmak érvényesülését. Az Apple TV Channels funkciója lehetőséget nyújt majd a világ néhány pontján az olyan televízió csatornákra való előfizetésre, mint például az HBO vagy a Showtime. Ezek az előfizetések megoszthatóak akár hat család tagja között is. Az Apple TV applikációban megvásárolhatóak vagy kikölcsönözhetőek lesznek a legújabb filmek, és egészen elképesztő méretű kínálatból válogathatnak az emberek, ugyanis 100 ezernél több 4K, HDR tartalom van itt. És még egy érdekesség az Apple TV kapcsán: ez már képes lesz magától javaslatokat tenni a legjobb megosztási pontokra, beleértve itt az Apple TV eszközöket és az összes környező AirPlay 2 kompatibilis szerkezetet is.

Az egyéb változások listáján kiemelte az Apple, hogy a News+ szolgáltatáson belül már a katalógus nézetből is beállítható lesz a kívánt csatornák, folyóiratok követése, ennek köszönhetően gyorsabb és simább lesz a használat. A Music szolgáltatáson belül pedig a személyre szabott felületen (For You lap) sűrűbben, naponta akár többször is frissülnek majd az ajánlatok a kedvelt műfajok, előadók vagy adott esetben akár szokásos hangulatok alapján.

És javítások is akadnak az iOS 12.3-ban, hogy még stabilabb üzemet és jobb felhasználói élményt legyen képes biztosítani. Esetenként korábban előfordulhatott, hogy az Apple TV távirányítójával nem lehetett megállítani, folytatni, tekerni a felvételeket és a hangerőt állítani, de most már ilyen gondokkal elvileg nem kell számolni. A Wi-Fi alapon indított hívások néha megszakadtak, de erre is megoldást biztosít az iOS 12.3. És a gépjárműves használatnál jelentkezett esetenként olyan hiba, hogy a lejátszott dalok információt nem kapta meg az autó a csatlakoztatott iPhone-ról, azonban ilyen kellemetlenségekkel sem kell már számolni.

Az iOS 12.3 telepíthető minden okostelefonra az iPhone 5S-től kezdve, a táblagépekre az iPad Airtől, és az iPod Touch hatodik generációjára is fel lehet tenni. Azt most még nehéz megmondani, hogy készül-e újabb nagy jelentőségű kiadás az iOS 12-ből, de viszonylag kicsit az esély az iOS 12.4 érkezésére, kisebb frissítések viszont szinte biztosan előkerülhetnek még az iOS 13 érkezéséig.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap