Az Outlook alkalmazás is sötétbe borul

A Microsoft hamarosan elindíthatja a levelezője új grafikus felületét.

Az Outlook alkalmazás is sötétbe borul

Ugyan a mobilplatformok versenyéből mostanra kiesett a Microsoft, de a vállalat folyamatosan azon van, hogy a különböző szolgáltatásai számára megfelelő alkalmazást biztosítson az Androidon és az iOS-en is. A vállalat most arra gyúr rá, hogy az egységes sötét grafikus felhasználói felületek megjelenéséhez is még jobban tudjon majd igazodni a programjaival.

Az Outlook egy korai tesztelés alatt álló kiadásában már be lehet kapcsolni a sötét módot, és a napokban ebből több képernyőmentés is napvilágot látott a Windows Central közbenjárásának hála. A felvételeken jól látható, hogy miként festenek majd a különböző menüpontok a „lekapcsolt világítás” esetén. A Microsoft grafikusai átgondoltan hozták létre az új felületet, ebből kifolyólag minden helyzetben jól olvasható marad minden, miközben a sötét részektől eltérő színek is hozzáidomulnak a feketékhez és szürkékhez. Az egyébként világos színek sötétebb árnyalatra váltanak, nem csupán az eredetileg fehér területek mennek át feketébe.

Galéria megnyitása

A Microsoft már egy ideje dolgozik azon, hogy minden szolgáltatásánál megoldja a sötét mód biztosítását. A teljes Office irodai programcsomagnál (pl. Word, Excel…) biztosított már ez, és az Outlooknál is adott már egy ideje a Windows 10-nél, sőt mi több, a webes felületnél is. És a könnyített Windows 10 Mail kliens is átkapcsolható egy ideje sötétre. Az Android és az iOS applikációk sötét kivitele így lényegében egy kirakós hiányzó tagjának tekinthető. Lassan a redmondi alakulat mindenhol megoldja a sötét felület biztosítását.

A sötét mód az Android esetében néhány grafikus felületnél már eddig is megvolt, de csak ettől kezdve lesz ilyen funkció rendszerszinten. És nemcsak a Google, hanem az Apple is készül ezzel az újítással, az iOS 13 és az Android 10 nagyjából egyszerre fogja elhozni a fekete által dominált megjelenést. A vállalatok egyaránt azt hangsúlyozzák, hogy a sötét mód nemcsak azért jó, mert ez adott körülmények között tudja kímélni a felhasználó szemét, hanem azért is, mert több felmérés szerint is jelentős energiamegtakarítás érhető el ezáltal, ami hosszabb üzemidőt eredményez. Azt viszont az utóbbi érvhez hozzá kell tenni, hogy ilyen csak azoknál az eszközöknél lesz, amelyek OLED technológiás egységgel vannak szerelve, az LCD paneles szerkezeteknél nem érdemes érezhető változásra számítani a futási teljesítményben.

Hogy mikor lesz elérhető a Microsoft Outlook alkalmazásban Androidon és iOS-en a sötét mód? Nos, ezt egyelőre nem lehet tudni, de a talán nem kell már rá sokáig várni. A megjelent képernyőmentéseken már véglegesnek tűnik az újítás, és a beszámolóban nem esett arról szó, hogy lennének benne hiányosságok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap