Az Oppo újításával meglévő hálózatok nélkül is lehet telefonálni

A MeshTalk új lehetőségeket nyithat a kommunikáció terén a felhasználók számára.

Az Oppo újításával meglévő hálózatok nélkül is lehet telefonálni

Az Oppo elképesztő ütemben fejleszt, és mindig képes olyan újításokkal is előrukkolni, amik ténylegesen komoly problémákat oldhatnak meg. Ezúttal a vállalat egy olyan új protokollt mutatott be, amivel közepes hatótávolságban lehet üzenetet küldeni vagy telefonálni, miközben nincs semmilyen alapvető kapcsolati lehetőség biztosítva az eszközök számára.

Galéria megnyitása

A MeshTalk néven beharangozott megoldás működni fog mobilhálózat, Wi-Fi vagy Bluetooth nélkül, és bár nem lehet vele áthidalni bármekkora távolságot, jelen állás szerint nyílt terepen, 3000 méteren belül stabil kommunikációs vonal hozható vele létre. Pontosan nem ismert az, hogy milyen eljárásokat, egységeket kihasználva alkotta meg az Oppo a MeshTalk funkciót, de azért némi támponttal szolgált a cég a működéssel kapcsolatosan.

Az okostelefonok között egyfajta ideiglenes, decentralizált hálózat jön létre a MeshTalk aktiválásakor, ami folyamatos összeköttetést biztosít az egymás közelében tartózkodó mobilok számára. Ez egy olyan alacsonyfrekvenciás technológia, ami nem jár túlzottan magas fogyasztással, ennek köszönhetően három napig folyamatosan aktív lehet anélkül, hogy az összeköttetésben levő termékek lemerülnének. A MeshTalk használata közben minden támogatott és aktív eszköz becsatlakozhat az adatkommunikációba, és ezzel kintebb tolódhat a lefedett terület, illetve javulhat a kapcsolat minősége.

Galéria megnyitása

A technológia végponttól végpontig terjedő összeköttetés nyújt az üzenetek küldése és a mobilhívások bonyolítása során, az internetet ezen keresztül nem lehet elérni, és jelen állapotában fájlküldésre sem használható. Sűrűn lakott területeken annál jobb lesz az összeköttetés, minél többen kapcsolódnak be a decentralizált hálózatba. Arról nincsenek pontos információink, hogy a titkosításra biztosít-e valamilyen megoldást, de remélhetőleg erről sem feledkezik meg az Oppo a fejlesztés során, és a lehetőségeihez mérten megpróbálja ezt megvalósítani.

Mivel itt nincs szükség bázisállomásokra, így ez a technológia jól jöhet például olyankor, amikor a hagyományos hálózatok valamilyen oknál fogva túl vannak terhelve, és persze akkor is, amikor egész egyszerűen megszűnik a mobilhálózati kapcsolat. A MeshTalk életmentő lehet katasztrófa sújtotta területeken, de még olyan példáról is lehetett hallani, hogy egy frissen meglátogatott régióban, repülőről leszállva is remek kommunikációs alternatívaként tud szolgálni.

Arról nem beszélt az Oppo, hogy a MeshTalk mikor és milyen módon jelenhet majd meg a kereskedelmi forgalomban, de már működik, és remélhetőleg belátható időn belül elérhetővé válhat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap