Az Oppo is tovább növeli a gyorstöltési eljárásának a teljesítményét

A SuperVOOC következő fokozata még nem éri el a 100 wattos szintet, de már nem áll ettől távol.

Az Oppo is tovább növeli a gyorstöltési eljárásának a teljesítményét

Az okostelefonok akkukapacitása talán, ami a legkevésbé fejlődik, éppen ezért minden gyártó azon van, hogy hatékonyabb gyorstöltési eljárásokat dolgozzanak ki. A napokban volt alkalmunk arról beszámolni, hogy a Xiaomi már azon van, hogy a 100 wattos határt is átlépje a jövőben, most pedig az Oppo került a terítékre, ugyanis készül a SuperVOOC következő generációja.

A SuperVOOC és úgy eleve a VOOC gyorstöltés komoly múltra tekint vissza, mindig meghatározó volt a szerepe a gyorstöltés terén, nagyon sokáig nem volt párja a piacon. Mára ez megváltozott, de a SuperVOOC 2.0 jelenleg is az élmezőnyt képviseli a 65 wattos teljesítményével. És mint az kiderült a napokban, az Oppo szakemberei jelenleg sem pihennek, és már azon dolgoznak, hogy új szintre emeljék a tempót.

Galéria megnyitása
Az Oppo és a Lamborghini korábban összefogott, és így reklámozta a cég a SuperVOOC sebességét

A hírek szerint következő körben már 80 wattos töltési teljesítményre lehet majd számítani. Nem meglepő módon a SuperVOOC 3.0 néven kerülhet bevezetésre az új gyorstöltés, de ez jelen állás szerint még nem mostanában fog élesben bizonyítani. Arról szólnak az iparági értesülések, hogy 2021-ben debütálhat majd a következő generációs SuperVOOC technológia.

Részleteket még nem lehet tudni arról, hogy az Oppo miként éri majd el a 80 wattos teljesítményt, hiszen ezt többféle módon is meg lehet oldani. Az Oppo korábban még elsősorban az áramerősségnek az emelésére koncentrált, és nem a feszültséget növelte, de a SuperVOOC 2.0 esetében már a megszokott 5 helyett 10 volttal dolgozott 6,5 amper mellett. Az nagyjából borítékolható, hogy az adapter GaN alkalmazásával készül majd, hiszen ezzel lehet megfelelő hatékonyságot elérni a stabil és gyors töltéshez, elfogadható méretben.

Galéria megnyitása

A SuperVOOC 2.0-t egyébként már az Oppo Ace2, a Find X2 széria, valamint a Realme X50 Pro is támogatja a 65 wattos teljesítménnyel. Ez alapján biztosak lehetünk abban, hogy a SuperVOOC 3.0 is több masina esetében fog megjelenni. A 80 wattos eljárással már borítékolhatóan 20 perc alatt fog menni egy átlagos akkumulátorral szerelt okostelefonnak a 100%-ra töltése.

Érdekesség ebből a szempontból, hogy sok esetben a OnePlus és a Vivo okostelefonjai is az Oppo által fejlesztett különböző VOOC gyorstöltéseket használják, csak más néven alkalmazzák a licencelt technológiákat. Tehát ezen a „nyomon” elindulva minden esély megvan arra is, hogy a szóban forgó 80 wattos teljesítményű gyorstöltés elérhető lesz idővel a BBK többi márkája számára is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap