Az LG új mosógépe önállóan veszi és adagolja a tisztítószereket

A felhasználók számára minden eddiginél kényelmesebb lesz a mosás és a szárítás folyamata.

Az LG új mosógépe önállóan veszi és adagolja a tisztítószereket

Az LG folyamatosan dolgozik azon, hogy olyan otthoni készülékeket alkosson meg, amelyek egyre intelligensebb működésre képesek. És a vállalat a 2020-as CES alkalmával minden eddiginél messzebbre ment a mosási folyamat automatizálását tekintve. Ezzel pedig innovációs díjat is sikerült bezsebelnie a készüléknek.

A cég a megszokott alapokra építette fel a legújabb ThinQ elöltöltős mosógépét. Ez azt jelenti, hogy például a vállalat által rengeteg munkával kifejlesztett, intelligensen vezérelt Direct Drive (AI DD) motorral és MI-alapú terméktámogatási szolgáltatással érkezik a termék. Az LG előszeretettel emeli ki a mosógépei kapcsán, hogy a 20 évnyi fejlesztés eredményeként létrejött Direct Drive motorja kiemelkedő lehetőségeket nyújt.

A ThinQ elöltöltős mosógépének kifinomult működése ott indul, hogy eleve önállóan meg tudja azt becsülni, hogy milyen típusú szövetek kerültek a gépbe – azon felül, hogy a töltés mennyiségét is magától méri. És ennek az információnak köszönhetően a felhasználó beavatkozása nélkül tudja megválasztani a lehető legoptimálisabb mosási programot a berakott ruhák és egyebek számára. A vállalat által életre hívott rendszer mélytanulási technológiát alkalmazva oldja ezt meg, egy 20 ezer adatból álló gyűjteményt alapul véve. A beállítások optimalizálásával a cég kutatásai szerint egyrészt hatékonyabbá teszi a mosást, másrészt 15 százalékkal meghosszabbítja a tisztított ruhanemű élettartamát.

Galéria megnyitása

A CES-en bemutatott ThinQ elöltöltős mosógép egyebek mellett már arra is képes, hogy teljesen automatikusan adagolja a mosószert és az öblítőt. Fontos, hogy a szerkezet mindenből folyékonyt használ a lehető legjobb hatékonyság elérése érdekében. A készülék tehát nemcsak azt tudja, milyen módban kell indítani az adott mosást, hanem azt is, hogy mennyi öblítőt és mosószert kell ahhoz felhasználni, hogy a pólók, nadrágok és más egyebek kellően tiszták és puhák legyenek a folyamat végeztével. És mi van akkor, ha vészesen fogynak a gép tartályaiból a különböző tisztítószerek? Nos, megrendeli ezeket magának.

Az újdonság támogatja az Amazon automatizált online vásárlási szolgáltatását (Amazon Dash Replenishment). Ezt kihasználva a sokoldalú LG ThinQ elöltöltős mosógép a hozzá tartozó mobilalkalmazáson keresztül, az Amazon Alexát igénybe véve, nemcsak értesíti a felhasználót arról, hogy a mosószer és/vagy az öblítő újratöltésre szorul, hanem adott esetben meg is rendeli ezeket. Természetesen a rendelést előzetesen jóvá kell a műveletet hagynia a vásárlónak, és persze ki kell választania, hogy milyen mosószert és öblítőt használ – azt még nem képes a gép eldönteni, hogy a felhasználó ízléséhez mi passzol az Amazon kínálatában.

A mosógépet lehet párban használni LG szárítógéppel is. A vállalat berendezése a Smart Pairing funkcióval pedig képes arra, hogy a mosógép előre jelezze a „társának”, hogy milyen szárítási beállításokat alkalmazzon majd a folyamat végeztével. Ehhez megint azt az információs használja fel, amit a mosás elején megállapított, tehát a ruhák anyaga és mennyisége. Szóval a felhasználónak arra sem kell ügyelnie, hogy manuálisan a megfelelő módba programozza a szárítóját, mert erről is gondoskodni fog az új ThinQ elöltöltős mosógép.

A CES-re vitt újdonság TWINWash kialakítású, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak lehetősége van egyszerre két adag ruhát mosni, az alsó, extra mosódobba is lehet egy kisebb mennyiségű mosást tenni. És így még jobban haladhat a tisztítás folyamata. Ezen felül támogatott a3D Multi Spray rendszer, ami öt szögből juttatja be a vizet a dobba a hatékonyabb mosás érdekében, és van TurboWash 360 is, ami pedig a gyorsmosások esetében törekedik a kiváló eredmény elérésére.

Végül az LG azt is kiemelte, hogy a háztartási gép megkapta a cég intelligens terméktámogatási szolgáltatását, és ezt kihasználva folyamatosan képes a saját állapotát figyelemmel kísérni. Amennyiben rendellenességet észlel az MI, azonnal figyelmeztetést küld a ThinQ alkalmazáson keresztül a gazdájának, így az még a nagyobb hibák bekövetkezése előtt gondoskodhat a javításról, karbantartásról. Az LG sok energiát fektet a megelőzésre, hogy a termékei mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák.

Az LG új ThinQ elöltöltős mosógépe először Észak-Amerikában lesz megvásárolható, majd ezt követően juthat el más piacokra, így például az európai boltokba. A termék árát a vállalat hivatalos közleménye nem említi, de az biztos. hogy az év első felében fog befutni.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap