Shop menü

AZ IPHONE 16 PRO ÉS A GALAXY S24 LEGJOBB KOMPONENSEIT HOZZA ÖSSZE A PIXEL 9

A Google következő generációs csúcsmodelljei a vártnál előbb jöhetnek, és a minőségben is újabb szintre léphetnek.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az iPhone 16 Pro és a Galaxy S24 legjobb komponenseit hozza össze a Pixel 9

Sokat dolgozik azon a Google, hogy a hardveres részlegét megerősítse, és ennek érdekében igyekszik egyre jobb termékeket letenni az asztalra. Volt egy mélypont a Pixelek fejlesztésében, de az elmúlt években folyamatosan egyre magasabbra tette a lécet, és már az abszolút csúcsligában akarja megszilárdítani a helyét a keresőóriás.

A Google Pixel 9 okostelefon a legfrissebb értesülések szerint a Samsung Display legmagasabb minőségű okostelefonokba tervezett paneljét fogja alkalmazni. Az M14 OLED technológiás megjelenítő kerül majd bevetésre az eszközökben – erről az ETNews számolt be dél-koreai forrásokra hivatkozva. Az M betűjelzés arra utal, hogy csúcsmodellekbe szánt egységről van szó, a 14-es szám pedig a felépítéssel kapcsolatos információra utal.

Galéria megnyitása

Egy olyan OLED fejlesztésről van szó, ami az eddiginél jobb energiahatékonyságot biztosít, magasabb fényerő elérését teszi lehetővé, és az élettartama is jobb, mint a Samsung Display korábbi fejlesztéseinek. Sajnos konkrétumokat nem tudunk, ezekről a fejlesztésekről már nem feltétlenül szokott beszámolni a vállalat. A Google Pixel 9 széria mindegyik tagja az M14 OLED panellel lesz szerelve, és a belső információk szerint az iPhone 16 Pro modellek is ugyanezt az egységet alkalmazzák majd. Az iPhone 16 viszont a korábbi M12 OLED egységnél marad.

Mellékes információ, de az ETNews azt is megtudta, hogy az M14 OLED technológiához a Samsung SDI részleg mellett az LG Chem és a DS Neolux is szállít szükséges komponenseket. A Galaxy S24 Ultra keretei között is ez a megjelenítő van használatban.

Egy másik, friss pletyka, ami lényegében ugyancsak a megjelenítőhöz is kapcsolódik, hogy a Google Pixel tervezői úgy döntöttek, hogy az egyszerűbb optikai elven működő ujjlenyomat-olvasó helyett egy ultrahangos érzékelőt vesznek használatba. Ilyet általában a Samsung prémium készülékei alkalmaznak, így például a Galaxy S24 Ultra is.

Az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó drágább megoldás, ezért van az, hogy nem igazán tudott elterjedni. Az optikai megoldáshoz képest pedig igazából csak egyetlen jelentős előnye van, ami azonban sokaknak érdekes lehet. Az optikai egységekkel szemben, ennek nincs szükséges fényre, nem kell a megjelenítőt felébreszteni az azonosítást megelőzően, hanem elegendő csak megérinteni a kijelzőnek azt a pontját, ahol a szenzor rejtőzik a panel mögött.

Ennek köszönhetően a feloldás minden esetben gördülékenyebben mehet, már amennyiben a felhasználó megtanulja, hogy pontosan hol van a képernyő mögött a biometrikus szenzor. Mert bár vannak már nagyobb méretű ultrahangos ujjlenyomat-olvasók is, az nagyjából borítékolható, hogy a Pixeleknél azért annyira nem megy messzire a Google, az ugyanis még jobban feszíteni a büdzsét.

A Google Pixel 8 mobiltelefonok már némi drágulást követően mutatkozott be tavaly, és elképzelhető, hogy a Pixel 9 sorozatnál is lesz majd árfelhajtó hatása annak, hogy magasabb minőségű és jobb komponenseket használnak a fejlesztők.

Galéria megnyitása

Augusztus 13-án tart majd a Google egy nagy rendezvényt, melynek keretében a Pixelek debütálhatnak. Az idei évben nem kettő, hanem már három készülék érkezésére számítunk. A Pixel 9 marad kis méretben, két kamerával, a Pixel 9 Pro viszont egy kisebb és egy nagyobb változatban is befuthat, mindkét kivitelben három kamerával a hátán.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére