Shop menü

AZ IPHONE 15 PRO MAXOT RENDELIK A LEGTÖBBEN, MAJDNEM 2 HÓNAPOS A VÁRÓLISTÁJA

Nemcsak az Apple, hanem a világ legnagyobb példányszámban eladott okostelefonja lehet az ünnepi szezonban az új csúcsmodell.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az iPhone 15 Pro Maxot rendelik a legtöbben, majdnem 2 hónapos a várólistája

Az Apple múlt pénteken kezdte rögzíteni az iPhone 15 szériára a rendeléseket, és Ming-Chi Kuo első beszámolója szerint elképesztő érdeklődés övezi az új termékvonal legjobb tagját. Ez azonban egyáltalán nem a véletlen műve, az Apple úgy alakította ki a kínálatot, hogy talán ez éri meg a legjobban - már ha valaki megengedheti magának, hogy ennyi pénzt kifizessen egy okostelefonra.

Ahogy arról beszámoltunk, az idei évben már egyáltalán nem kérdés, hogy az új iPhone-t vásárlóknak megéri-e egyáltalán az olcsóbb modellekben gondolkodni. Egyszerűen annyival jobb lett mostanra az iPhone 15 Pro, mint a szimpla iPhone 15, hogy hiába kerül itthon például 100 ezer forinttal többe, minden további nélkül megéri a felárát. És az az igazság, hogy akiket a nagy méret nem tántorít el az iPhone 15 Pro Maxtól, azoknak igazából a csúcsgép talán még jobb ajánlat.

Galéria megnyitása

Az iPhone 15 Pro alapból 500 ezer forintért még 128 GB-os, és ott vannak korlátok a kamera képességeit tekintve. Azonban az iPhone 15 Pro Max már 256 GB tárhellyel kerül 600 ezer forintba. Ha a felhasználó hosszútávon gondolkodik, és eleve 256 GB-tal venné a készülékét, akkor már az iPhone 15 Pro is 550 ezer forint, szóval „csak” újabb 50 ezer forint a felára.

Ezért a pénzért az új generációs periszkópos zoom kamerát kapják a vásárlók, és persze ott van a nagyobb méretű képernyő is, ami videózásnál és sok más esetben is kényelmesebb lehet a hétköznapi használatban. (Eltekintve attól, hogy egy kézzel azért lényegesen nagyobb kihívást jelenthet a használata.) Ráadásul a nagyobb eszköznek jobb az üzemideje. Papíron 29 órás videózást tud egy feltöltéssel abszolválni, míg az iPhone 15 Pro esetében 23 óráról olvashatnak az érdeklődők a specifikációban.

Egészen biztos, hogy az iPhone 15 Pro Max az Apple eddigi legdrágább okostelefonja az előállítási költségeket tekintve, de már az sem kétséges, hogy felrobbantja majd az eladási mutatókat.

Ming-Chi Kuo a belső információ alapján arról számolt be, hogy az iPhone 14 Pro Maxnál is nagyobb közönség érdeklődik jelenleg az iPhone 15 Pro Max iránt. Elsőkörös rendelési számadatokat nem közölt Kuo, erre talán nincs rálátása az elemzőnek, de azt megosztotta a követőivel, hogy a legtöbb vásárlók ezt a készüléket igyekszik megkaparintani.

Galéria megnyitása

Az elemző úgy tudja, hogy az iPhone 15 és 15 Plus nagyjából hasonló érdeklődést váltott ki a közönségből, mint tavaly az iPhone 14 és 14 Plus páros. De az iPhone 15 Pro és 15 Pro Max erőviszonyában még inkább az utóbbi javára billen a mérleg nyelve. Kuo úgy tudja, hogy nem a méret, és nem is az üzemidő a döntő, hanem a kamera az, ami leginkább az Apple első periszkópos kamerája az, ami felkeltette az emberek érdeklődését.

Emiatt az iPhone 15 Pro Max vásárlóknak türelmesnek kell lennie, ugyanis elvileg a mostani érdeklődés mellett nagyon hosszú szállítási idővel kell számolni. Az iPhone 14 Pro Maxra is sokat kellett várni bizonyos értékesítési csatornák esetén, de az iPhone 15 Pro Max helyzete még rosszabb lett ebből a szempontból.

Galéria megnyitása

Magunk is megnéztük, hogy az Apple oldala milyen várakozási időket jelez előre pillanatnyilag, és valóban rémisztően sok várakozással kell most számolni. Az iPhone 15 széria szállítása szeptember 22-én indul, és azok, akik most rendelnek iPhone 15 Prót, nagyjából 3-4 hét múlva vehetik át a készülék. Azonban ha valaki az iPhone 15 Pro Maxra vágyna, akkor akár 7-8 hétbe is beletelhet, mire megkapja az áhított készüléket.

A natúr titán és a fehér szín az aktuális sláger, ezekre kell a legtöbbet várni, vagyis ezekből lehet a legtöbb rendelés.

Az iPhone 15 esetén nincs megnövekedett várakozási idő, és az iPhone 15 Plusra is igaz ugyanez. Mindegyik azonnal elérhető lesz a fent említett időpontot követően, ha a felhasználó most megrendeli a gyártótól.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére