Az iOS 14 kellemetlen meglepetést is tartogat

Az iOS 14 kellemetlen meglepetést is tartogat

Bevezette az Apple az iOS 14 operációs rendszernél, hogy néhány alkalmazásnál már át lehessen állítani az alapértelmezetten használatban levő applikációt. A felhasználók maguknak választhatnak levelezőklienst és böngészőt is, azonban van egy kis bökkenő ezzel.

Az Apple nem igazán hirdette annak a lehetőségét, hogy át lehet állítani például a Safarit bármilyen egyéb, harmadik fél által fejlesztett böngészőre, és az Apple Mail helyére is kiválasztható egyszerűen akár a Gmail egyebek mellett. Viszont jól is tette ezt, mert jelenleg meglehetősen érdekesen üzemel ez a fejlesztés.

Galéria megnyitása
Így cserélhető ki az alapértelmezett böngésző

Néhány nap használatot követően egyre többen lettek figyelmesek arra a jelenségre, hogy az okostelefonjuk ki- és bekapcsolását követően az iOS 14 megint az eredetileg forszírozott applikációkat használja alapértelmezetten. Egész egyszerűen a jelek szerint nem jegyzi meg az operációs rendszer a felhasználó módosításait.

Elvileg csak egy hibáról van szó, de pontos részleteket az Apple nem árult el a jelenséggel kapcsolatosan. Remélhetőleg a vállalat tényleg csak véletlenül futott bele egy problémába, de meglehetősen furcsa, hogy ezt feltűnő dolgot a több hónapos tesztelés során nem szúrták ki. Bízunk benne, hogy nem kell ehhez hozzászoknia az embereknek, és minél előbb kiküszöböli majd a dolgot az Apple.

Az iOS 14.2 első bétája mostanra elkészült, de a hibajavításokról nem kaptunk részletes jegyzéket, így nem tudni, hogy esetleg ezzel foglalkoztak-e a fejlesztők. És egyelőre a felhasználói beszámolók is csak az újításokra koncentrálna, arról nem esett szó, hogy ezt a hibát kiküszöbölték-e. Ha esetleg itt még nincs javítás, akkor is reméljük, hogy mire elkészül az iOS 14.2, akkorra már ezt a különös gondot korrigálja majd a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap