Az Instagram több fronton nyújt újításokat a járvány miatt

A vállalat több olyan funkciót is bevezet a legfrissebb kiadással, ami a koronavírus miatt indokolt.

Az Instagram több fronton nyújt újításokat a járvány miatt

A közösségi oldalaknak a forgalma jelentősen megnövekedett az elmúlt hetekben, mióta egyre több ember szorul vissza az otthonába akár napokra. És az olyan oldalak, mint a Facebook vagy a Twitter, kiemelt információforrásokká váltak. Képmegosztóként az Instagram ugyan nem az első vonalban van, de a fejlesztők úgy érezték, hogy muszáj tenniük azért, hogy segítsenek. A felhasználók éppen ezért az elkövetkezendőkben több újdonságra is figyelmesek lehetnek majd.

A kereső több tájékoztató jellegű anyagot próbál majd közvetíteni az emberek irányába. Ha valaki a COVID-19 vagy a Koronavírus kereséseket megejti, akkor a rendszer kiemeli majd azt, hogy honnan érdemes informálódni, valamint kiemelten ajánlja például a WHO és az UNICEF oldalait. És a fertőzött országokban (tehát már szinte mindenhol), a képfolyam tetején megjelenik majd egy üzenet, ami szintén tájékoztató jellegű, és hasznos információkkal szolgálhat millióknak.

Galéria megnyitása

Olyan matricák jelennek majd meg a tartalmak posztolásánál, amikkel lehet emlékeztetni másokat arra, hogy miként érdemes eljárni a nehéz időkben. Sűrűn kell kezet mosni, távolságot kell tartani másoktól, és így tovább. Az információk megosztásában kiemelt szerepe lesz a továbbiakban a Történetek felületnek. Egy határozottan otthonmaradásra felszólító matrica is érkezik, de ami ennél fontosabb, hogy az eddiginél szélesebb körben lesz használható az adományozásra sarkalló matrica. Ezen belül ráadásul az Instagram létrehozott egy külön szekciót a koronavírussal harcoló non-profit szervezetek számára. Így nem okoz gondot a megfelelő helyre intézett adományozás.

Galéria megnyitása

Az Instagramon az utóbbi időben megjelentek az önjelölt információforrásként szolgáló oldalak, miket a COVID-19 és a Koronavírus keresésekkel könnyen meg lehetett találni, és felbukkantak a Felfedező felületen is. Viszont ezek sokszor téves adatokat, nem a valóságnak megfelelő infókat közölnek, ami veszélyes, éppen ezért a vállalat elkezdett ezekkel szemben harcolni, és több károsnak tekinthető információs profilt is a háttérbe szorított. Az Instagram a problémás hirdetőkkel szemben sem ismer kegyelmet, ezeket is próbálja felszámolni a lehetőségekhez mérten.

Galéria megnyitása

A távoli kapcsolattartás fontosságát szem előtt tartva az Instagram létrehozott egy olyan lehetőséget is, hogy közösen lehet nézni a megosztásokat videobeszélgetés keretében. Az Instagram tisztában van azzal, hogy sokat tud tenni annak érdekében, hogy segítse a felhasználóik kapcsolattartását, és éppen ezért kiemelkedő gyorsassággal hozta össze ezt a funkciót. A közös szórakozásnak ezt a formáját egészségügyi kockázat nélkül lehet űzni, és a folyamatos videokapcsolatnak hála ugyanúgy láthatják egymás reakcióját az emberek, minta együtt lennének.

Az Instagram néhány újítása az alkalmazás frissítés nélkül is elérhetővé válik az elkövetkezendőkben, és van, amit már eleve élesített a vállalat. Ugyanakkor érdemes a legújabb kiadást telepíteni, mert minden változás csak így lesz elérhető az felhasználók számára.

Instagram: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap