Shop menü

AZ INSTAGRAM FIÓKOD EGÉSZEN ÚJ OLDALÁT HOZHATOD LÉTRE A FLIPSIDE RÉVÉN

Egy olyan újítással készül a vállalat, ami megoldást jelenthet majd azok számára, akik párhuzamosan két profilt tartanak fenn.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az Instagram fiókod egészen új oldalát hozhatod létre a Flipside révén

Az Instagram ma már több mint 1 milliárd felhasználóval rendelkezik, de igazából sokaknak több fiókja is van. Már évek óta trend például az, hogy egy ember létrehoz egy olyan nyílt fiókot, amin a széles közönséggel kommunikál, mindenki számára szabadon megtekinthető képeket tesz közzé, de közben egy másik, privát oldalt is fenntart.

Az emberek nagyon sok dolgot osztanak meg a közösségi médiában a mindennapok során, kiváltképp igaz ez azokra, akik még influenszerként is tevékenykednek, és adott esetben több tíz- vagy százezres követői táborral rendelkeznek. Ugyanakkor az életük minden pillanatát mégsem akarják megosztani teljesen idegen emberekkel. Általában ilyenkor szoktak képbe kerülni a kamuprofilok, amik privátra vannak állítva, és csak a szűkebb baráti kör számára elérhető. Ez azonban az Instagram számára nem ideális, és a cég már készül a megoldással.

A Flipside néven fejlesztett funkcióval a felhasználók a fiókjukon belül létrehozhatnak majd egy teljesen elszigetelt szekciót.

Arra már hosszú ideje lehetőséget nyújt a vállalat, hogy létre lehessen hozni egy szűkebb baráti kört a platform keretei között. A „Közeli ismerősök” szűrővel azonban nem lehet teljesen tisztán elszeparálni a tartalmakat, noha ezen sokat dolgozott a vállalat az évek alatt, és már a hagyományos bejegyzésekre is kiterjesztette. A Flipside felfogható úgy, mint a „Közeli ismerősök” funkció egy új szintre emelése.

„Légy önmagad egy új hellyel, ami csak neked és a barátaidnak van fenntartva” – emeli ki a Flipside leírásában. A vállalat ebben az esetben tényleg egy teljesen elszeparáltnak tűnő felhasználói felületet mutat majd az emberek számára, amit kizárólag azok a követők láthatnak, akiket az elsődleges fiókot követők közül külön kiválaszt. A felhasználói profil különböző „oldalai” között pedig egyetlen gesztussal lehet majd váltogatni.

Galéria megnyitása

A Flipside szekciónál teljesen egyedi neve is beállíthat magának a felhasználó, például itt használhat egy olyan becenevet, amit a barátai aggattak rá, megadhatja, ahogy a legközelebbi ismerősei szólítják. A különálló profiloldalon egy pillanat alatt lehet majd új bejegyzéseket létrehozni, és felhasználható a folyamatnál egy olyan korábbi vázlat, amit esetleg még a másik profilnál hozott létre korábban, csak meggondolta magát, és mégsem publikálta a nagyközönség számára.

A bejegyzések létrehozása során a beállításoknál külön ki lesz emelve, hogy ki a célközönség. A „Láthatóság” rész eddig is elérhető volt, ott lehetett elérni a Közeli ismerősök opciót is. A bejegyzéseknél egy kicsi kulcs látható majd, ezzel jelzi az Instagram, hogy azt csak a szűkebb felhasználói kör láthatja. Ez sem teljesen új, hiszen korábban a Közeli ismerősöknél is volt már ilyen, csak akkor egy csillag szolgált a megkülönböztetésre.

Bármikor lehetősége lesz módosítani a felhasználóknak azt, hogy kik láthatják a Flipside profiljukat, hozzáadni, és persze eltávolítani is el lehet majd innen embereket.

Azt nem tudni, hogy az Instagram mikor fogja ezt az újítást széles körben bevezetni, de a tesztelés már folyamatban van, és nemcsak belső tesztről beszélhetünk. Felhasználói visszajelzések szerint mostanra elkezdtek bevonni átlag embereket is a folyamatba.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére