Az IFA meg lesz tartva, de egy jelentős szereplő már biztos kihagyja

A Samsung jelenlétével nem érdemes már számolni, és mások is követhetik a példáját.

Az IFA meg lesz tartva, de egy jelentős szereplő már biztos kihagyja

Az IFA a világ egyik legnagyobb elektronikai kiállítása, ezt minden évben Berlinben rendezik meg. Idén nagyon sok hasonló esemény teljesen elmaradt a koronavírus-járvány miatt, de az IFA mögött álló szervezet korábban arról beszélt, hogy ez a rendezvény meg lesz tartva. Viszont úgy fest, hogy a résztvevők sora már biztosan foghíjas lesz.

A szakemberek egyfajta hibrid eseményként képzelték el az IFA-t ebben az évben. Lesznek majd előadások és kiállítók is a berlini helyszínen, de a vendégeknek csak egy szűk körére számíthatnak majd a cégek. A szeptember 3. és 5. között megtartásra kerülő eseményre kizárólag a sajtó munkatársai juthatnak majd be, valamint az egyedileg meghívott üzleti partnerek, akinek a cégek célirányosan szeretnék az újításaikat bemutatni. Csak az igazán kiváltságosak ismerkedhetnek majd meg testközelből a legfrissebb fejlesztésekkel.

Galéria megnyitása

Az IFA 2020 követhető lesz majd online is, így tekinthetik meg az újdonságokat azok, akik nem léphetnek be a helyszínre. Az esemény keretében lesznek kisebb bemutatók, valamint négy nagyobb sajtóesemény is lebonyolításra fog kerülni. Ezeknél szigorúan meg lesz szabva, hogy legfeljebb 1000 résztvevőt lehet majd fogadni. Valószínűleg a szervezők előre tisztázni fogják az érintett előadókkal, hogy kik mehetnek a rendezvényeikre.

Napjainkban szinte mindenki arra törekedik, hogy az emberek egészségét megóvja, az IFA 2020 esemény pedig egyértelműen egy nagy rizikót jelenthet minden résztvevő számára. A koronavírus nem fog válogatni, ha bejut egy fertőzött személy az eseményre. A rendezők számára persze elképesztően nagy veszteséget jelentene, ha a show-t fel kéne számolni. Akár az egész IFA-t veszélybe sodorná, mivel így jövőre talán sokan már nem is számolnának ezzel, ugyanis az IFA egyébként sem állt már olyan szilárd lábakon, mint évekkel ezelőtt.

Azt még nem lehet tudni, hogy mely vállalatok, startupok lehetnek majd ott az IFA-n, de a legfrissebb hírek már arról szólnak, hogy a Samsunggal nem érdemes számolni. A dél-koreai alakulat hivatalos közleményt nem adott ki erről, de több forrás is arról számolt be, hogy a Samsung nem szeretne kockáztatni, és ezért nem vállalja a szereplést.

A vállalat 1991 óta folyamatosan jelen volt az IFA-n, szóval ez az idei év lesz az első, amikor ezt kihagyja. Bár az utóbbi években már egyre kisebb hangsúlyt helyezett erre az eseményre a vállalat, de még tavaly is volt itt jelentős újdonsága. A cég Berlinben rántotta le a leplet a Galaxy A90-ről, az első olyan 5G-s okostelefonjáról, ami nem a felsőkategóriában állt rajthoz. Korábban pedig például itt került először bevetésre a Galaxy Note, ami a cég egyik legizgalmasabb mobilszériája lett.

Galéria megnyitása

A Samsungot nagy valószínűséggel más gyártók is követni fogják majd, de azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy mennyien fogják biztonságosnak ítélni az eseményt. A rendezők azt mindenen estre kijelentették, hogy elképesztően sokat tesznek azért, hogy az egészségügyi szempontokból kifogástalan legyen a lebonyolítás. Fokozott fertőtlenítésre és egy sor más óvintézkedésre kell számítani.

Zárásul még azt megjegyeznénk, hogy egyébként Németországban október 24-ig meg van tiltva törvényileg minden olyan tömegrendezvény, ami 5000 főnél többet vonz. Szóval az IFA megrendezése még ebből a szempontból is kérdéseket vet fel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap