Shop menü

AZ EMBER LEGJOBB BARÁTJA 2.0 – GEEKOK PODCAST (S2E37)

Lego TV, Robotkutya, Unity, Xbox szivárogtatás – Kell ennél több, hogy kattintsatok? Ezen a héten is forgott a podcastünk.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az ember legjobb barátja 2.0 – GeekOK Podcast (S2E37)

Újabb hét, újabb GeekOK podcast, amit ezúttal is veletek vettünk fel. Szokás szerint élőben ment a felvétel csütörtökön 13:00-tól. Minden héten várunk titeket, és akik csatlakoznak, nemcsak hallgathatják az adást, hanem hozzá is szólhatnak, megoszthatják velünk a gondolataikat. Szóval, ha részesei akartok lenni a műsornak, gyertek fel a Discordunkra az említett időpontban.

Adásunk elején szó esett arról, hogy a Kivi TV kínálatában egy nagyon érdekes televízió érkezik, amit elég fullos Lego tematika fog jellemezni. Szó szerint Legóba lesz burkolva a készülék, amiből kitalálható, hogy gyerekeknek szánják. Extra tartalmakat fog nyújtani, valamint védőüveggel is meg lesz toldva, hogy ne tudják a gyerekek olyan könnyen tönkretenni egy-egy elrepülő játékkal, mint egy hagyományos készüléket. A Kivi TV cuccai nagyon érdekesek, fogunk még ezekkel foglalkozni.

Mostanában elég forró téma, hogy a Unity érdekes módon változtatná meg az üzleti modelljét. Már az előző adásban is volt erről szó, és voltak friss történések a témában, így ismét elővettük. Azt még most sem igazán lehet tudni, hogy mi lesz ennek a tényleges végkifejlete, de a Unity csapata és a fejlesztők között elképesztően feszült hangulat alakult ki pillanatok alatt, és nem úgy fest, hogy lesz mindenki számára ideális megoldás.

Szinte minden téren azon van mostanában mindenki, hogy még több és több bevételt halmozzon fel, és így jött az szóba, hogy Elon Musk ismét beszélt arról, hogy az X teljesen fizetős lehet. Hogy ez mennyire jó vagy rossz? Elsőre semmi esetre sem hangzik jól, de a beszélgetésünkben kitértünk arra, hogy ez bizonyos szempontból még akár egészen jól is elsülhetne. Te mit gondolsz erről az általunk elmondottakat is figyelembe véve? Oszd meg velünk véleményed a Discord csatornán.

Kitértünk arra, hogy a The First Descendant című játék nagyon jól sikerült, Steamen lehet kipróbálni ingyenesen. De nem ez az érdekes, hanem az, hogy a tesztelése során belefutottunk abba, hogy a játék menet közben dobott be egy olyan képernyőt, amin el kellett fogadni, hogy a szoftver módosításokat szeretne végrehajtani a számítógépen. A dél-koreai fejlesztésű cím váratlan mozzanata különböző döntésekhez vezetett a GeekOK körében.

Te „leokéoznád” vagy nem?

Betti bedobta, hogy a Xiaomi egészen jól halad a robotkutya fejlesztésével, legalábbis egy korábban leleplezett elsőgenerációs modellt követően nemrégiben reflektorfénybe állították a második szériát. A CyberDog 2 névre hallgató termék már egészen olyan megjelenéssel bír, mint egy kutya, de azért még nem sok funkcióval szolgál. Próbáltuk megfejteni, hogy vajon mikor és hol lehetne ennek hasznát venni. A jövőben érdekes lesz látni, hogy milyen irányba mennek el az ilyen robotikai fejlesztések.

Nagyon izgalmas volt az elmúlt pár nap abból a szempontból, hogy a Microsoft terveit illetően rengeteg dolgot megtudhattunk, lényegében hivatalos forrásból. Az FTC-n keresztül derült ki a vállalat elkövetkezendő öt évéből számos olyan terv, amit óriási jelentőséggel bír majd. Ebből derült ki, hogy jönnek az Xbox modellek frissítései, 2027-ben pedig befuthat az új konzol, melynek kapcsán egészen megdöbbentő dologról számolhattunk be nektek. Üzleti tervek is napvilágot láttak.

Befutott az iOS 17 és elérhetővé vált a friss iPhone széria, amikkel a Magazin hasábjain is foglalkoztunk részletesen, és beszélgettünk ezek változásairól, az első tapasztalatainkról, benyomásainkról. Levezetésképpen szó esett még érkező új hardverekről, és persze a Cyberpunk 2077 Phantom Liberty-ről is, ami most szintén egy hot topik.

Ha elmulasztottad volna a korábbi adásokat, akkor a fent begyázott három felület mindegyikén megteheted, hogy visszahallgatod a részeket, illetve a Magazin felületén is megjelent beszámolókat pedig ide klikkelve lehet elérni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére