Shop menü

AZ EGÉSZSÉGÜGY FELÉ FORDUL A SPOTIFY ALAPÍTÓJA

Daniel Ek egy olyan projektben vesz részt, ami teljesen új területet nyit meg a számára: egy testszkennert alkotott új cégével.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az egészségügy felé fordul a Spotify alapítója

Az egészségügyben is jelentős fejlődést hoz a technológia terjedése és annak változatos kihasználása. A napokban pedig kiderült, hogy a Spotify alapítója egy olyan cég létrejöttében vett részt, ami az egészségügyi ágazatban aktív szereplővé válna, és a mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek kiaknázására nagy figyelmet fog szentelni.

Neko Health néven született meg az a startup, aminek a LinkedIn információk alapján Daniel Ek nemcsupán oszlopos tagja, hanem társalapítója is egyben. Ez egy újabb nagy sikerű vállalkozás lehet a svéd szakember neve mellett. Ek nem a Spotify révén vált elsődlegesen ismerté, hanem ezt megelőzően már volt a μTorrent vezérigazgatója, egészen addig, ameddig a céget fel nem vásárolta a BitTorrent 2006-ban. Még korábban pedig a szakember már fejlesztett aukciós weboldalt, ami az eBay-é lett, valamint webes játékot is létrehozott.

Az egészségügyet eddig elkerülte Ek, de már évekkel ezelőtt beszélt arról, hogy szeretne olyan társadalmi szempontból hasznos fejlesztéseket kidolgozni, ami az egészségügy színvonalát tudná emelni globálisan. Most ebbe az irányba indult el az új startuppal, amiben már évek munkája van, és Daniel Ek mellett Hjalmar Nilsonne a másik alapító. A céget Nilsonne kormányozza jelenleg.

„Négy év intenzív kutatás és fejlesztés után ma hivatalosan is elindítjuk a Neko Health-et. A vállalatot Hjalmar Nilsonne és Daniel Ek alapította azzal az elképzeléssel, hogy olyan egészségügyi rendszert hozzon létre, amely a megelőzés és a korai felismerés révén segít az embereknek egészségük megőrzésében.” – olvasható a hivatalos közleményben.

Galéria megnyitása

Minden információt még nem lehet tudni a Neko Health-ről, de elsődlegesen a bőrrel kapcsolatos betegségek szűrésében vállalna szerepet a fejlesztése, a bőrfelületen megjelenő elváltozások vizsgálatában segítheti az orvosok munkáját, miközben egyéb vizsgálatokat is el tud végezni. Egy olyan tesztszkennerről beszélhetünk itt, ami az ember teljes testfelületét képes lesz vizsgálni, kizárólag non-invazív módon fog üzemelni, és a kiütések, anyajegyek, öregségi foltok analízisére fókuszál.

Galéria megnyitása

Felismeri és megméri a különböző elváltozásokat, valamint figyeli ezeknek a növekedését a megismételt vizsgálatok alkalmával. Szóval a Neko Health testszkennere úgy tud majd a leghatékonyabban segíteni, ha rendszeres használatban lesz. Fontos, hogy a berendezés úgy épül majd fel, hogy képes lesz a mérések alkalmával felfedezni a szívműködésben megjelenő szabálytalanságokat, méri a vérnyomást és a pulzust is az egész testben.

Galéria megnyitása

A szerkezet több mint 70 szenzort foglal magában, és egyetlen vizsgálat során 50 millió apró ponton végez mérést a teljes testfelületen. Figyel a bőrfelület és a szívműködés mellett a légzésre is. A nagy mennyiségű adatot helyben elemezi, amivel rövid idő alatt elkészül. Mesterséges intelligenciát használ a rendszer a nagymennyiségű adat feldolgozásakor, és fontos része a Neko Health egészségügyi berendezésének, hogy folyamatosan tanul a mérési adatokból. Az adatokat minden esetben orvosoknak kell majd teljesen kiértékelnie, és a rendszer képes lesz arra, hogy az eredményeket egy társalkalmazásba továbbítsa a páciensek részére.

A Neko Health elsődlegesen minden fronton a megelőzésre és a betegségek korai felismerésére szeretne koncentrálni. Egy mérés néhány perc lezajlik, és 190 dollárnak megfelelő svéd koronát kell fizetni érte pillanatnyilag, de fontos cél az is, hogy a költségeket minél lentebb faragják, és olcsóbb legyen a gép üzemeltetése. a jövőben.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére