Az Apple és a Cisco iPhone-ügyben megbékél

Az Apple és a Cisco iPhone-ügyben megbékél

Az Apple és a Cisco bejelentette, hogy befejeződött az iPhone márkanévvel kapcsolatos per, és mindkét vállalat szabadon használhatja mostantól az iPhone nevet termékein az egész világon.

Közös nyilatkozatában az Apple és a Cisco elmondta, hogy mindkét cég jogot formál az iPhone márkanévre A két cég „felkutatja majd az együttműködés lehetőségeit is a biztonság, a fogyasztói és a vállalati kommunikáció terén”, áll a nyilatkozatban. Az egyezség többi pontja titkos, így még arról sem tudunk, vajon szerepelt-e pénz az ügyletben.

Még mielőtt az Apple a múlt hónapban nyilvánosságra hozta volna az iPhone-t a San Francisco-i MacWorld-ön, a Cisco kibocsátotta saját iPhone-vonalát, méghozzá a Linksys név alatt. Az Apple iPhone-nal ellentétben a Linksys iPhone egy vezeték nélküli VoIP készülék, amelybe Skype klienst építettek be. A Cisco 2000-ben szerezte meg az iPhone márkanévhez fűződő jogot, miután azt megvásárolta az Infogear Technology-tól. A márkanév azonban addig hevert parlagon, amíg a Cisco meg nem jelent 2006 decemberében az iPhone-nal.

Az Apple tárgyalásokba bocsátkozott a Cisco-val a névhasználattal kapcsolatban és az Apple elnöke, Steve Jobs annyira magabiztosnak érezte magát a tárgyalások menetében, hogy végül a San Francisco-i MacWorld-ön tartott előadásán felfedte a leplet a várva várt mobiltelefonról. Jobs bejelentése után a Cisco alelnöke elmondta, hogy szerinte az iPhone-név használata részéről azt jelenti, hogy a vállalat egyetért az előző este meghozott nyilatkozatban szereplő feltételekkel és végső dokumentumnak tekinti azt. Ezután a Cisco az irányú várakozásának adott hangot, hogy a cég minél előbb megkapja majd az Apple által is aláírt dokumentumot. Miután ez nem következett be, a Cisco pert indított.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward