Az Android Q-val jön a Samsung új grafikus felülete

A One UI magasra tette a lécet, és most innen probál majd még tovább lépni a vállalat.

Az Android Q-val jön a Samsung új grafikus felülete

A Samsung egy teljesen új alapokra épített grafikus felhasználói felülettel rukkolt elő az Android 9.0 operációs rendszer megjelenésével. A One UI evolúciós mérföldkőnek tekinthető a Samsung esetében, ez a megoldás szinte minden visszajelzés szerint igazán jól sikerült, tehát jó irányba indult el a vállalat, bátran kijelenhetjük. De nincs megállás, a Samsung mérnökei már a következő grafikus felhasználói felületen dolgoznak, ami a One UI alapjait örökíti tovább.

A SamMobile számolt be arról, hogy a One UI-nak a következő, 2.0-s verziója az Android Q-val karöltve fog megjelenni. És már arról is beszélt a fejlesztéshez közel álló forrás a Samsungban érdekelt szaklap számára, hogy a Galaxy S-széria új generációja pedig a debütálásakor már a One UI 2.1 grafikus felhasználói felülettel fog forgalomba kerülni. Szóval csaknem egy évre előre ismerhetjük így a vállalat szoftveres terveit. Illetve lényegben csak azt, hogy mikor fognak befutni a nagyobb jelentőségű frissítések.

Galéria megnyitása

Arról nem szólt a fáma egyelőre, hogy a One UI 2.0 milyen szoftveres újításokkal fog együtt járni, de az biztos, hogy az Android Q által bevezetett újításokat át fogja venni. A Samsung szorosan együttműködött a Google-lel és az Android fejlesztőivel, amikor megalkotta a One UI-t, és arra törekedett, hogy a lehető legösszefüggőbb élményt tudja nyújtani. Valószínűleg ez már a One UI 2.0 esetében is így lesz, szóval számítani lehet arra, hogy az operációs rendszernek szinte minden újításra át lesz emelve valamilyen formán.

Lehetnek ezáltal újítások a digitális jólétet illetően, az értesítések kezelése is sokat fejlődhet, és már az értesítési felületről lehet majd szinte mindenre választ intézni. Jelen lehet az operációs rendszerben a fókusz mód, és akár a valós idejű feliratozás is, ami elsősorban a halláskárosultaknak segíthet sokat. A rendszer szintű sötét mód pedig tovább fejlődhet, ilyen ugyanis már az Android Pie alatt is volt a One UI kelléktárában.

A SamMobile kitért arra is a mostani hír kapcsán, hogy Samsung a Galaxy S10-et már a One UI 1.1 grafikus felülettel látta el, aminek az egyik legfontosabb újítása a Bixby rutinok megjelenése volt. Ez a funkció az Android Q frissítésekkel nem jutott el a korábbi csúcsmodellkre, mert azok nem a One UI 1.1-et kapták meg, hanem csak a One UI 1.0-ból részesültek. Viszont a One UI 2.0 már minden bizonnyal magában foglalja majd a Bixby új funkcióit is, így a rutinok eljuthatnak majd egyebek mellett a Galaxy S9-re és a Note9-re is az Android Q frissítéssel, amit a tavalyi zászlóshajók még biztosan meg fognak kapni.

A Samsung az Android 9.0 frissítésekkel eléggé megcsúszott idén, de ez elvileg csak annak volt betudható, hogy a One UI fejlesztése a vártnál több időt vett igénybe. Nos, reményeink szerint a One UI 2.0-nál már nem lesz ilyen probléma, mivel nem egy teljesen új megoldásról lesz szó, és így nem kell majd például az idei felsőkategóriás eszközök esetében hosszú hónapokat várni a főverziós frissítésre.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap