Ausztrália eltiltja a kínai gyártókat az 5G projektektől

Ausztrália eltiltja a kínai gyártókat az 5G projektektől

A Huawei és a ZTE számára meglehetősen kemény a mostani időszak. A kínai vállalatok az Egyesült Államokban megszületett tiltások után most Ausztráliában is hátrányos megkülönböztetésben részesülhetnek.

Az ausztrál kormány úgy döntött, hogy nem engedi, hogy az 5G hálózatok esetében a vállalatok olyan eszközöket alkalmazzanak, amelyek a Huawei-től vagy a ZTE-től származnak. Az indoklás lényegében ugyanaz, amivel az Egyesült Államokban is lépten-nyomon szembesül ez a kettő gyártó: az eszközeiket nem minősítik megbízhatónak az érintett szakemberek. Az ausztrálok úgy látják, hogy nemzetbiztonsági kockázatot rejt magában a kínai cégek által előállított termékek felhasználása, és ezért a szolgáltatók számára teljesen megtiltják az ilyen megoldások bevetését az új 5G hálózatok kialakításakor.

Galéria megnyitása

A Huawei helyi képviselete egy rövid, közösségi oldalon közzétett bejegyzésben fejezte ki a hatalmas csalódottságát az ausztrál kormány döntésével kapcsolatban. És kiemelte, hogy eddig mindenféle biztonsági és egyéb gond nélkül szállítottak különböző vezeték nélküli technológiákat Ausztráliában immáron csaknem 15 éve.

Az ügy kapcsán már a kínai kormány is aggodalmát fejezte ki. Az ország külügyminisztériumának szóvivője azt mondta, hogy próbálják jobb belátásra bírni az ausztrálokat. „Arra ösztönözzük az ausztrál kormányt, hogy hagyjon fel az ideológiai előítéletekkel, és biztosítson tisztességes versenykörnyezetet a kínai vállalatok számára is az Ausztráliában folytatott tevékenységükhöz.” – nyilatkozta Lu Kang.

Galéria megnyitása

A Huawei és a ZTE egyre nehezebb helyzetben van, mert az országok nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva hátrányos helyzetben részesítik őket, és így nemcsak, hogy új megrendelésekhez nehezebben jutnak, hanem kiszorulnak olyan területekről, ahol korábban teljes mellszélességgel jelen voltak. Márpedig mind a kettő vállalat az élmezőnyben van jelenleg a hálózati megoldásaival (is), éppen ezért fontos lenne számukra a jó szereplés biztosítása.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward