Shop menü

ÁTMENETILEG FELLÉLEGEZHET AZ APPLE, MÉGIS VISSZAKERÜL A BOLTOKBA AZ APPLE WATCH

Az USA fellebbviteli bírósága a vállalat fellebbezésének elfogadását követően röviddel egy gyors intézkedésről is döntött.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Átmenetileg fellélegezhet az Apple, mégis visszakerül a boltokba az Apple Watch

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Joe Biden nem részesítette elnöki vétóban az Apple Watch okosórát, így véglegesen életbe lépett a tiltása. Arról is írtunk, hogy a cég számított erre, és azonnal benyújtotta a fellebbezését, ennek pedig máris van kézzel fogható eredménye, amit a vállalat nagy örömmel fogadott.

Visszakerülnek az okosórák az Apple Store-ok polcaira és a vállalat hivatalos honlapján keresztül is elérhetővé válnak.

December 22-én lépett életbe az Apple Watch Series 9 és a Watch Ultra 2 online kereskedelmi korlátozása, a hivatalos boltokban pedig december 24-ig lehetett a termékeket megvásárolni. Ezt a tiltást azonban sikerült átmenetileg felfüggesztetnie a vállalatnak. Hírünk írása közben még szünetel a forgalmazás, de ez néhány órán belül megváltozik. Fontos azonban azt hozzátenni, hogy ez csak egy átmeneti állapot.

Fellebbezett az Apple a kereskedelmi és import korlátozások ellen, és a fellebbviteli bíróság már ennek keretében döntött úgy, hogy átmenetileg engedélyezi a termék forgalmazásának folytatását. A tervek szerint az Apple módosít az okosórákon, és az volt az elsődleges célja, hogy a módosított készülékeket gond nélkül tudja szállítani.

Galéria megnyitása

Január 12-én születhet majd arról határozat, hogy az Apple által alkalmazott módosításokat elfogadják-e az illetékes hatóságok, vagy arra a megállapításra jutnak, hogy továbbra is sérti a Masimo orvosi eszközöket gyártó cég szabadalmait az okosórákban működő véroxigénszintmérő egység. Ha ez a felfüggesztés nem jön, abban az esetben hónapokra tiltólistán maradt volna az okosóra. A cég fellebbezését ugyanis nem fogják rövid időn belül tárgyalni.

A fellebbviteli bíróság azt is fontolóra veszi, hogy hosszabb időre felfüggeszti az Apple Watch modellekkel szemben bevezetett tiltást. A vállalat már kérvényezte, hogy egészen addig mentsék fel a korlátozás alól, ameddig a mostanit fellebbezésében nem születik végleges határozat a szabadalomsértést illetően. Az egészen biztos, hogy egy hosszabb folyamat lesz.

Galéria megnyitása

Az Apple egyelőre a lehető legjobban jött ki az egész történetből, de mindent meg is tett ezért – véletlenekről aligha beszélhetünk. A Watch modelleket egészen addig lehetett kapni, amíg nem jött el a karácsony, és szinte csak az ünnepnapokon tartott ki a vele szemben kezdeményezett korlátozás. Így a forgalomba szinte nem is zavart bele az, hogy online rendelni például 7 teljes napon keresztül nem lehetett, a boltokban pedig 3 napos értékesítési szünet volt.

Azt is látni kell, hogy az Apple viszonteladóira nem vonatkozott a kereskedelmi tiltás, szóval harmadik féltől folyamatosan lehetett rendelni és vásárolni Watch Series 9 és Watch Ultra 2 okosórákat egyaránt. Ezeken az értékesítési csatornákon keresztül mindaddig elérhetőek lettek volna a tiltás felfüggesztése nélkül is a termékek, ameddig az Amerikában felhalmozott készletek kitartanak. Az importtiltás miatt ugyanis készletpótlás már nem érkezett volna.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére