Átláthatóbbá válik a Twitter üzenetkezelője

Két különböző területre lesznek felosztva a levelek, és egy tartalmi szűrő is bevetésre kerül.

Átláthatóbbá válik a Twitter üzenetkezelője

A Twitteren a Direct Messages felület többnyire változatlanul üzemelt már egy ideje, most viszont egészen jelentős ráncfelvarráson esett át. A frissítés következtében rendezettebbé válnak az üzenetek, és lehetőség lesz a gyenge minőségű tartalmak szűrésére is, amivel még tovább javítható a felhasználói élmény.

A direkt üzenetek szekció a változtatásokat követően kettő nagy részre lesz felosztva. Megjelenik az alkalmazásban az Inbox terület és a Requests, vagyis felkérések. Ezek között egyetlen érintéssel lehet majd váltani, és az üzenetkezelő megnyitása után az Inbox élvez majd prioritást, ezzel az előtérbe jönnek majd be a felhasználó levelei. Az Inbox területen lesznek majd azok a tartalmak, amelyek olyan emberektől jönnek, akiket követ a felhasználó, tehát minden bizonnyal barátja, rokona, ismerőse neki. A Requests fül mögé pedig azok az üzenetek fognak besorakozni, melyeket olyan küldenek, akikkel nem áll kapcsolatban a Twitteren az érintett. Az ilyen megkereséseket a direkt üzenetek részen már ki fogja emelni az applikáció, de egyébként alapértelmezetten nem küld róluk értesítést.

Galéria megnyitása

Amennyiben egy felkérésre válaszolni szeretne a felhasználó, egész egyszerűen meg kell érinteni a beszélgetést. Ilyenkor egy felugró figyelmeztetés következik, ami lehetőséget biztosít a levél törlésére vagy a felkérés elfogadására. A törlésről a rendszer nem értesíti a másik felet, szóval nem kell attól tartani, hogy emiatt kellemetlenség érheti az embert a későbbiekben. Ha elfogadja a csevegésre irányuló felkérést a fiók tulajdonosa, akkor a beszélgetés azonnal átkerül az Inbox szekcióba függetlenül attól, hogy egyébként nem követi a Twitteren az adott személyt az érintett. Amennyiben egy ilyen módon létrejött beszélgetést később mégis töröl a rendszerből a felhasználó, akkor később, ha a másik fél ismét ír valamit, megint a Requests fül alá fog kerülni.

A Twitter másik ide vonatkozó újítása a minőségszűrő. Minden bizonnyal megesett már azokkal a felhasználókkal, akik sokat posztolnak, rendszeresen aktívak a Twitteren, hogy kritikus hangvételű üzenetet kaptak ismeretlen emberektől, és esetleg ezeknek a leveleknek a tartalma nem megfelelő stílusú és minőségű volt. Nos, az ilyen tartalmaktól már nemcsak a Request szekció fogja védeni a fióktulajdonosokat, hanem egy minőségszűrő (Quality filter) is, ami az applikáció beállításaiban található. Ezt igény szerint ki is lehet kapcsolni, de alapértelmezetten aktiválva fut. Példával nem szemléltette a Twitter, hogy milyen üzeneteket sorolhat majd az alacsony minőségűek közé a program, de vélhetően valamilyen gépi tanulási rendszer fogja eldönteni, hogy miket kell kiszűrni. Arról nem szólt a fáma, hogy amikor a szűrőt kikapcsolja majd a felhasználó, akkor a korábban kizárt üzenetek láthatóvá válnak-e.

Galéria megnyitása

Az üzenetkezelő újdonságai egyaránt érintik majd az Android és az iOS operációs rendszert futtató eszközök gazdáit is. Némi időbe beletelik majd, mire a változtatások mindenkinél megjelennek, addig is érdemes az alkalmazást frissíteni a készülékeken.

Twitter: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap