Átalakul a Google Kereső kezdőoldala

A Google átnevezte a Feedet, és ezzel együtt több változást is bejelentett.

Átalakul a Google Kereső kezdőoldala

A Google folyamatosan fejleszti a meglévő alkalmazásait, szolgáltatásait, és a Kereső például az elmúlt években már számos komoly változáson ment keresztül. Ez a szolgáltatás most ismét módosulni fog, és elvileg már sokkal gazdagabb tartalomkínálattal szolgál majd, és igyekszik lényegesebb dolgokat mutatni.

A keresőóriás az eddigi Feedet mostantól Discover néven említi, a váltásra pedig a Google szerint azért volt szükség, mert a Discover, vagyis „Felfedez” pontosabban illik az átalakuló szolgáltatásra. A vállalat ugyanis arra fog törekedni mostantól, hogy a felhasználók minél több friss és érdekes információval találkozzanak azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amik az érdeklődési körükbe tartoznak. A Discover hozzáférhető lesz a Google androidos alkalmazásából, és a jövőben azokat is ez fogadja majd, akik a Google keresőjét megnyitják mobiltelefonos böngészőn keresztül. (Arról nem szólt a fáma, hogy ez mikor esedékes.)

Galéria megnyitása

A Discover felületen megjelennek majd a különböző témák, amik kiemeltebb szerepet kapnak és kártyaszerű elemeken fognak felbukkanni. Minden témának jól láthatóan lesz feltüntetve a címe, a kártyák jobb alsó sarkában pedig megfigyelhető lesz egy kicsi kapcsoló, mellyel azt lehet majd szabályozni, hogy az adott dologgal kapcsolatban esetleg még több hírt szeretne látni a felhasználó, vagy épp ellenkezőleg, kevésbé tartja relevánsnak, és inkább csökkentett „adagot” kér belőle. Az érdekesebb kategóriákat meg is lehet nyitni, és ezek bekövethetőek, illetve a megnyitást követően még több tartalom válik léthatóvá a témában. A híreket lehet majd oldalra gördíteni, de ezek egymás alatt is megjelenhetnek. A Google arra is törekedik, hogy színesebb és változatosabb legyen az egész Discover, és ennek érdekében több lesz például a videós tartalom, a mozgóképek pedig automatikusan elindulhatnak majd beállítástól függően.

Galéria megnyitása

Érdekessége az új felületnek az is, hogy már épít a többnyelvűségre is. Ez azt jelenti, hogy például nemcsak az emberek anyanyelvén írt híreket tudja majd mutatni, hanem megadható lesz a számára, hogy a felhasználó által beszélt nyelvekből bármelyiket használhassa a források keresésekor. Ezáltal is még színesebb lesz a tartalomkínálat. Fontos újdonsága továbbá a Discover felületnek, hogy már nemcsak egészen friss dolgokat lehet majd itt látni, hanem „örökzöld” hírekkel is találkozhatnak a nézelődők. Ez azt jelenti, hogy megjelenhetnek majd akár néhány hónapos tartalmak is ezen a felületen, de persze nem véletlenszerűen fogja ilyenekkel bombázni az embereket a Google. A korábbi bejegyzések olyankor lesznek láthatóak, amikor például valamiért újra aktualitásuk van, vagy amennyiben a témával kapcsolatosan keresett valamit a felhasználó, esetleg új helyre látogat, és akkor előtűnhetnek a lényegesebb helyi információk.

Galéria megnyitása

A Google folyamatosan azon dolgozik, hogy a lehető legjobb élményt tudja nyújtani a szolgáltatásaival, miközben hasznos információkkal szolgál. A Discover révén például sokaknak kedvezhet majd, hiszen lényegesen megkönnyítheti az információszerzést a mindennapok során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap