Átalakul a Google Csoportok szolgáltatás

Nagyobb lesz az összhang Csoportok esetében a Google többi megoldásával, és könnyebbé válik a kezelése.

Átalakul a Google Csoportok szolgáltatás

A Google Csoportok nem egy új dolog, ismerős lehet például azoknak a felhasználóknak, akik rendszeresen használják a G Suite szolgáltatást a mindennapjaik során. Egy ideje a Csoportok már nem követte a Google dizájnbeli változásait, ezáltal nem mutatott túl jól a szebb köntösbe bújtatott megoldások mellett, de most behozta a külsőt illető lemaradását, és egyéb változásokon is átesett.

Azzal a céllal döntött a Csoportok frissítése mellett a Google, hogy a modernebb külső révén az eddiginél jobb élményt tudjon biztosítani a felhasználók számára. A Gmailnél látott dizájnirányzat már egyáltalán nem új, a Csoportokat viszont még nem érte el, legalábbis mostanáig. Ettől kezdve ez a szolgáltatás is ugyanúgy néz már ki, mint a legtöbb webes megoldása a Google-nek, csak nyilván más lehetőségeket nyújt.

Pozitívuma a megváltozott dizájnnak, hogy az eddiginél egyszerűbben lehet ettől kezdve csoportokat létrehozni. Az új „varázsló” mindössze három lépésben teszi lehetővé ezt a műveletet. A Google számára fontos szempont volt az újrarajzoláskor, hogy az eddiginél is intuitívabb felületet hozzon létre. A beállítások minden lényeges funkciója egyetlen szekcióba lett összehozva, ezáltal egyszerűbb az áttekintés, a fiók menedzselése.

Galéria megnyitása

A keresősáv legfelül helyezkedik el, és ez úgy lett továbbfejlesztve, hogy nagy hatékonysággal lehessen munkára fogni. Vannak itt friss szűrési lehetőségek és keresési opciók, amelyekkel a kívánt tartalmakat gyorsabban meg lehet találni. A csoportokat összefogó oldal egyszerűsödött, már tényleg mindent lehet egyetlen felületen kezelni. A csoportokban szereplőket pedig egyetlen lapon át lehet nézni, és itt láthatóak például a személyek jogosultságai is.

Elmondta a Google, hogy jelenleg még nem minden funkció aktívan használható. És a vállalat azt reméli, hogy minél előbb sikerül megfelelő mennyiségű tapasztalatra szert tennie. A Google várja a felhasználói visszajelzéseket mindenkitől, aki próbára teszi a bétát. Az észrevételek segíthetnek csiszolni a szolgáltatást, és hozzájárulhatnak a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Ha valaki nagyon elégedetlen, akkor vissza is válthat a korábbi, klasszikus megjelenésre.

Galéria megnyitása

Az új megjelenéssel és funkcionalitással szolgáló Google Csoportok még egy ideig béta verzióban fut, szóval nem mindenki számára elérhető. Ha minden jól megy a következő hetekben, akkor belátható időn belül megjelenhetnek az újdonságok a végleges kiadásban is a G Suite felhasználók számára. És még ebben az évben a széles közönség számára is hozzáférhetővé válik. Pontos idővonalhoz a különböző fázisokat nem kötötte a keresőóriás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap