Átalakul a Gmail mobilos felülete

Átalakul a Gmail mobilos felülete

A Google folyamatosan dolgozik az alkalmazásainak, szolgáltatásainak a megjelenésén is a funkcionalitás javításán túl. Ezúttal a Gmail kapott magára egy új ruhát, melynek a „megvarrásakor” az volt a dizájnerek célja, hogy a G Suite csomaghoz az eddiginél jobban illeszkedő legyen a végeredmény.

Az új alkalmazásnál az tűnhet fel elsőként az embereknek, hogy a Google búcsút mondott a domináns színeknek. Nem piros már többé a felsősáv, valamint az új levél létrehozására szolgáló levegő gomb sem – a problémás e-maileket viszont továbbra is piros alapon megjelenő figyelmeztetéssel bélyegzi meg a cég, hogy felhívja a figyelmet az esetleges veszélyre. A cég már szinte teljes egészében a fehér színt engedte szabadjára, az új üzenet gombjába pedig az alapszíneiben pompázó „+” került. Az ikonok a legtöbb helyen már csak körvonalasak lesznek, ez is hozzá fog járulni a tisztább megjelenéshez.

A Google a mostani dizájn megalkotásakor már valószínűleg felkészült arra is, hogy az Androd Q operációs rendszer esetében bevezetésre kerül a globális sötét mód. A lényegesen letisztultabb Gmail app vélhetően jobban fog alkalmazkodni a sötét felülethez, mint ahogy az a korábbinál megoldható lett volna.

Galéria megnyitása

Új lehetőségekkel nem igazán érdemes számolni, de a friss dizájn néhány ponton kihatással lesz a működésre. A Google mindig arra törekedik, hogy gördülékenyebben használhatóak legyenek a szolgáltatásai, és ez érződik a mostani átalakulásnál is. Az applikációban már nem lesz ott feleslegesen a „Beérkező levelek” felirat az indítás után, hanem ennek a helyét a megnyitott keresősáv vette át, ahová azonnal lehet gépelni. Így lényegében mindenféle hátrány nélkül meg lehet takarítani egy érintést, ha egy korábbi üzenet előkerítése a cél. Ráadásul már nem fog új felület feljönni a keresésnél, hanem azonnal mutatja majd a találatokat a szoftver, így még gyorsabban meg lehet majd találni a szükséges tartalmat. És ami még nagyon jó dolog itt, hogy a csatolmányok egy felugró ablakban tekinthetőek meg, és az üzenet megnyitását követően azonnal hozzáférhetőek, nem kell legörgetni a képernyő aljára a különböző dokumentumokért, képekért.

Galéria megnyitása

Mivel a Google célja az volt, hogy a G Suite-hoz igazítsa a Gmailt, így kézenfekvő, hogy azokra is gondolt az átalakításkor, akik egyszerre használnak a programban személyes és munkahelyi fiókot. Ettől kezdve a két profil között egyszerűbben lehet majd váltani, és jól látható lesz, hogy éppen melyik van az előtérben, így elkerülhető, hogy nem megfelelő e-mailcímről küldjön az ember üzenetet a partnerének.

A Gmail alkalmazás új dizájnja fokozatosan lesz elérhető minden Android és iOS operációs rendszerű eszközzel rendelkező felhasználónál. Nem tesz különbséget a platformok között a Google.

Gmail: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap