Appokat számol fel a Facebook

Appokat számol fel a Facebook

A Facebook nagyon sok különböző alkalmazással rendelkezik, néhány teljesen független a vállalat eredeti profiljától, és vannak olyanok, amik bizony nem sok felhasználót mozgatnak meg – nem úgy mint a Facebook, amit 2 milliárdnál is többen alkalmaznak. Ezúttal a vállalat arról számolt be hivatalos közleményben, hogy három alkalmazásának búcsút int az alacsony érdeklődés miatt.

Viszlát Hello! Az első program a felszámolásra kerülő trióból a Hello, amit még 2015-ben indított el a Facebook azzal a céllal, hogy egy olyan komplex névjegyzéket kínáljon a felhasználóknak, ami kombinálja a közösségi oldalról származó információkat a telefonkönyvben tárolt adatokkal. Ez a program csak Androidon futott, és ott sem tudott túl sok embert rabul ejteni, ezért hagy fel a fejlesztésével a vállalat.

Galéria megnyitása

A második pórul járt program a Moves, ami egy fitneszes applikáció, és felvásárlás útján került 2014-ben a Facebook birtokába. A felhasználókat nem érhette meglepetésként az, hogy a Facebook búcsút intett ennek az applikációnak, hiszen 2017-ben sem frissült már. Érdekes módon ez egyébként egyáltalán nem volt annyira népszerűtlen, hogy indokoltnak tűnne a felszámolása, pedig máris törölve lett a Google Play Áruházból és az App Store-ból. Csak Androidra több mint 5 millió alkalommal telepítették az emberek, és közel 65 ezer értékelés volt alatta, szóval egészen biztos, hogy lesznek olyanok, akiknek hiányozni fog.

Galéria megnyitása

És hasonló a helyzet a tbh program esetében is, aminek a leírása szerint több mint 6 millió felhasználója volt, és az App Store rendszerében 39 ezer alkalommal értékelték. Ez az applikáció azért volt érdekes, mert bár közösségi szolgáltatás volt, de igazából teljes anonimitást ígért. A célközönsége az amerikai tinédzserek, középiskolás diákok voltak, és ez a program is egy akvizícióval került a Facebookhoz. A vállalat tavaly vásárolta meg a fejlesztésért felelő Midnight Labs csapatot, aminek ez volt az egyetlen terméke. Ebben az esetben valószínűleg csak a fejlesztőkre pályázott a Facebook, és sosem szerepelt a terveik között az applikáció életben tartása.

Galéria megnyitása

Azok a felhasználók, akik ezek közül használtak valamit, kénytelenek lesznek más alternatíva után nézni. Ami most még elérhető közülük, a következő hetekben az is lehúzza majd a rolót.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward